[操作疑難] pccw 月費號碼轉落已active的pccw儲值卡一問

我手頭上有個pccw月費號碼就來到期,因為少用想用儲值卡。

我本身就有幾張未active的pccw 儲值卡,請問各位ching有無試過將pccw月費plan轉落去pccw本地儲值卡呢?

如果得的話,我可以係月費號碼到期前幾天active左D儲值卡佢~

thx

正常情況下...
儲值咭好似有分可mnp同吾可以mnp..就算可mnp
都要出一出去轉第2間公司過冷河先轉得返入同一間公司
同一公司吾可以做mnp

我手頭上有個pccw月費號碼就來到期,因為少用想用儲值卡。

我本身就有幾張未active的pccw 儲值卡,請問各 ...
soseewong 發表於 2014-12-29 13:42

除了 JC917 兄所提及的過冷河外, 要 MNP 到儲值卡係唔可以用你你手上未 ACTIVE 的卡做. 要去門市買 MNP 專用儲值卡, 仲有, 唔係間間都願意做. 3仔就唔洗諗

自己去問下先, 唔得咪轉第二間囉, 最少有人仔一定得

唔該哂各位ching,睇來手頭上有剩的儲值卡都係sms捐錢捐哂佢算~~thx~

唔該哂各位ching,睇來手頭上有剩的儲值卡都係sms捐錢捐哂佢算~~thx~
soseewong 發表於 2014-12-29 20:18

師兄....您果幾張若果是pccw hello咭,可以由A咭轉錢過B咭.

按* 119 * [收件人手機號碼] *[轉移值]#SEND

例如:傳輸25元電話。 9123 XXXX
按* 119 * 9123XXXX * 25#SEND

師兄....您果幾張若果是pccw hello咭,可以由A咭轉錢過B咭.

按* 119 * [收件人手機號碼] *[ ...
dandytsang 發表於 2014-12-29 21:02

我係48蚊特約經銷商本地電話卡咋

我係48蚊特約經銷商本地電話卡咋
soseewong 發表於 2014-12-29 21:10

試吓囉.....無壞ga....

回覆 5# soseewong

好似儲信咭連sms捐錢都吾得架

回覆  soseewong

好似儲信咭連sms捐錢都吾得架
jc917 發表於 2014-12-29 22:35

得呀~ 之前都係$48本地卡的先駒們,我都係將佢地的餘額捐左比商台個節目號碼,每次5蚊,send到無錢為止。