成功續約︰3HK $51 Plan 無限3G 7.2M,1G公平使用量

之前係3HK嘅iChat問,仲有冇得續呢個Plan,佢話係企業Plan,處理唔到,留電話等相關同事跟進。

今日第一個CS打嚟,一開波就同我講無呢個Plan,最平要上128 Plan。
跟住我話咁貴,唔考慮啦……

之後佢就話,睇到你呢個係企業Plan嘅客戶,搵返相關嘅同事同我傾。
跟住就轉線,另一個CS,一開波就話可以續呢個Plan,不過,依家個隧道費加到去$18,即係會變咗$51+$18=$69。之後又嘗試遊說我轉去另一個$88 Plan,送ALCATEL C7手機。

我問佢仲有冇得好似之前咁,免返個隧道費,佢就話無啦。
之後我就話,其實我呢個Number都無乜點用,純粹想用返個平價嚟Keep返。所以,$69嘅話,要考慮一下先,叫佢留個聯絡電話,到時再打返俾佢。

跟住佢就講話,睇返你之前個Plan,都係一直免開隧道費,幫你向公司問下,可唔可以繼續做返呢個優惠啦。(Hold線十零秒)跟住就話,向公司反映咗,佢話可以繼續做返呢個優惠,免返隧道費。

於是就續返個Plan,$51,400分鐘通話時間 + 3G 7.2M 無限上網,1G公平使用。

過左1GB 係咪不高於128KB?

同儲值卡差唔多價錢, 我諗最盡都係咁

hohohea 發表於 2015-1-9 11:11

128KBPS係法定下限黎, 聽講爛3呢排快左, 有160KBPS左右

I think this is good deal.

我都係用緊類似既企業PLAN, 約已完左好耐, 但都照舊3G 7.2M 無限上網,1G公平使用.
不過無通話分鐘..........月費$51 + 12隧道
等我又試下打去.....吽下佢先.

可惜我哋公司係用CSL & SMT,冇用3HK。

hohohea 發表於 2015-1-9 11:11

係。

我都係用緊類似既企業PLAN, 約已完左好耐, 但都照舊3G 7.2M 無限上網,1G公平使用.
不過無通話分鐘........ ...
JKC710 發表於 2015-1-9 11:47

完咗約都係咁多錢?
其實我個Plan出嗰陣都係無通話分鐘,嗰陣都係出iPhone 5硬食嘅VAS嚟。
一年前續約嗰陣,話打電話要續分鐘計,好貴下,咁就送咗400分鐘通話時間啦。

完咗約都係咁多錢?
其實我個Plan出嗰陣都係無通話分鐘,嗰陣都係出iPhone 5硬食嘅VAS嚟。
一年前續約嗰 ...
mdws2002 發表於 2015-1-9 12:23

YES, 我都覺得奇怪, 已完約一年有多, 但都KEEP到舊價, 咁緊係唔會咁笨實自招.
岩岩打左上去, 行政費就一定要收, 但而家睇下佢可唔可以每月俾400分鐘俾我, 而家都係WHATSAPP多.
如果佢俾到分鐘我, 我就將CMHK 限速PLAN主號MNP過黎呢個PLAN.