[操作疑難] PCCW 固網續約

收到封信, 提早續送400超市
有冇SO?

本身用緊平均55蚊

有冇SO?

本身用緊平均55蚊
tat1024 發表於 2015-1-13 16:16

55還可以接受, 我要比百幾

有冇SO?

本身用緊平均55蚊
tat1024 發表於 2015-1-13 16:16

1.自己計下有無加你價...
睇清楚封信講既新價係幾多....有時佢地好衰咁只寫每月回贈幾多, 而唔係新約每月收你幾多
咁"標準價"加左既情況下, 你就中招了

2.同一座大廈有無其他選擇..
有選擇就可以格下價; 得佢一間又必要用既, 只好續 ($400當 Bonus)

上年1年約包來電顯示來電等候平均$66/月(送微波爐), 今日傾續約1年包來電顯示來電等候平均$67.2(送電磁爐).

2月尾完約了,佢企硬收我$110,18月約,送100蚊超市券,可以點拗平D,或者有冇其他台介紹呢?HKBN或HGC也可

2月尾完約了,佢企硬收我$110,18月約,送100蚊超市券,可以點拗平D,或者有冇其他台介紹呢?HKBN或HGC也可 ...
frank817 發表於 2015-1-13 23:00

一個月前交CUT FORM,快!!

回覆 6# tat1024

c hing 意思係咪我要完約前一個月去PCCW門市交cut form,等佢開好D plan當我?我想keep著個號碼,我驚佢真係同我cut

回覆  tat1024

c hing 意思係咪我要完約前一個月去PCCW門市交cut form,等佢開好D plan當我?我想keep著 ...
frank817 發表於 2015-1-14 00:58

呢個係一個鬥智鬥力既遊戲, 你唔表達無左佢唔會死既決心, 又點會打動佢出個靚價挽回你呢?

提示: 就算在交左CUT FORM到期CUT之前一日打個電話上去都可以傾續新約. 所以都唔明你驚D咩

用咗好多年PCCW$110
先知可以用CutForm
轉用4.5年PCCW$34
再轉用3年HKBN$10
現在極少用家居電話
轉咗用VOIP$15
用手機接家居電話

回覆 9# se126

師兄利害
VOIP $15? 係邊間呢???
心郁郁想試