[請教] 想MNP+每月1-2GB, 邊張儲值卡最抵用?

本身用緊3hk就完約, 但依家d plan實在太貴
想轉去prepaid冷靜下再諗下用邊間

想問下如果要mnp去prepaid, 每個月1-2GB左右
有邊間會比較抵用呢?
3g/4g都得

另外想要既服務:
1. 可以免費補sim(假設壞sim/唔見左)  同埋換nanosim
2. 可以加飛線/voicemail

唔該晒

本身用緊3hk就完約, 但依家d plan實在太貴
想轉去prepaid冷靜下再諗下用邊間

想問下如果要mnp去prepaid,  ...
compound5 發表於 2015-1-18 21:35

Hello

Hello
pooh_tigger 發表於 2015-1-18 21:40

此卡只有一個一個月(2GB數據)的套餐,如果每月數據量不超過1GB,此卡不太適合。這樣的話,如果不太介意速度,不如「上台」更適合($96)。

https://www.pccw-hkt.com/en/PCCW-HKT-Hello-Philippines-Connect/

如果每月只有1GB數據,建議使用兩台手機或雙卡手機,以及兩張SIM卡的方案。

此卡只有一個一個月(2GB數據)的套餐,如果每月數據量不超過1GB,此卡不太適合。

...
daemongmong 發表於 2015-1-18 21:52

樓主話1-2GB wor

其實我都想同問,一個月如果用500MB-1GB既話
有冇可以mnp既儲值卡好介紹?
我冇雙卡手機

其實我都想同問,一個月如果用500MB-1GB既話
有冇可以mnp既儲值卡好介紹?
我冇雙卡手機 ...
imgbictu 發表於 2015-1-19 00:53

都係hello,增值50+50+20送300+300+100=700MB,仲有錢送
面值38+開卡送10+充50送25*2+充20送10=228-》開218蚊2Gplan1年,差不多用量夠用3個月

成本38+50+50+20=158/4~40月
打電話0.03/分鐘

回覆 6# pooh_tigger

多謝指教
另外想請問 佢送果d數據同2GB plan上網係3G定2G? 網速會唔會好慢?

回覆  pooh_tigger

多謝指教
另外想請問 佢送果d數據同2GB plan上網係3G定2G? 網速會唔會好 ...
imgbictu 發表於 2015-1-19 11:39

我諗都係睇地區..
之前Bonus就完測過:
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... ;page=4#pid32875384

回覆  pooh_tigger

多謝指教
另外想請問 佢送果d數據同2GB plan上網係3G定2G? 網速會唔會好 ...
imgbictu 發表於 2015-1-19 11:39

3G, 睇地區

如果用量低過1G

可以試下玩地獄卡/happy/人仔2g