請問法國有冇 prepaid SIM 卡抵用?

Data 加 少少 Voice 就 OK! 謝謝!

幾個月前去, 搵到傻先有間Orange.

要Copy Passport, 好煩!

幾個月前去, 搵到傻先有間Orange.

要Copy Passport, 好煩!
ks_voda 發表於 2015-1-21 11:53

去到澳洲買PREPAID 都要...

喺星架坡、台灣買prepaid都要

Data 加 少少 Voice 就 OK! 謝謝!
Midas 發表於 2015-1-21 10:17

有,d報檔同賣煙既地方有得賣。lebara lycamobile 買sim card online 增值同揀plan
8 euro 1gb 30日。
好方便,又平。但一提,假期d 舖會休息好難搵。

有,d報檔同賣煙既地方有得賣。lebara lycamobile 買sim card online 增值同揀plan
8 euro 1gb 30 ...
556556bt 發表於 2015-1-21 12:16

謝謝師兄回應! 星期六,星期日算唔算假期? 復活節應該喺假期對嗎?

謝謝師兄回應! 星期六,星期日算唔算假期? 復活節應該喺假期對嗎?  ...
Midas 發表於 2015-1-22 08:51

主要係星期日. 事前google 下, 好多都有biz hour check 到.

主要係星期日. 事前google 下, 好多都有biz hour check 到.
556556bt 發表於 2015-1-22 12:00

唔該曬! 我就喺星期日早上 07:00 到 CDG, 慘! 睇下有冇好似日本咁網上訂購送酒店先!

唔該曬! 我就喺星期日早上 07:00 到 CDG, 慘! 睇下有冇好似日本咁網上訂購送酒店先! ...
Midas 發表於 2015-1-22 12:04

哦..... 搭法航? 我果時搭另都係07 CDG. 搞2搞成十點先到出去CITY.

若果樓主你仲有排先去法國, 你可以online 叫佢寄黎HK. 有D FREE 有D 俾2歐郵費. 若已有法國地址, 可free 寄國內.

哦..... 搭法航? 我果時搭另都係07 CDG. 搞2搞成十點先到出去CITY.

若果樓主你仲有排先去法國, 你 ...
556556bt 發表於 2015-1-22 12:08

師兄似乎非常熟! 咁再請教幾個問題! 小弟會在巴黎逗留10天, 第一天喺星期日07:00到CDG。  

1) 如果我叫 provider 寄嚟香港, 是否可以早幾日,例如週四或週五就激活張卡,等我一落飛機就可以用呢? 是否一般呢啲 SIM 卡都好似有30日用? 最緊要喺,張卡是否可以在香港網上激活? 您會建議我購買邊張卡寄嚟香港呢?

2) 如果我叫去寄酒店, 因為星期日到, 就算酒店有得上網馬上激活,都要等到星期一先能開通?

謝謝您!