其實**21*個種飛線係咪唔洗錢?

其實好耐以前上台時,用功能手機,set左個飛線號碼
就咁按兩下音量制就飛到

而去到儲值卡就見到來電轉駁要收錢,所以一直無試
但剛剛試左,係飛到線,不過無試到去聽

定係其實手機飛線同來電轉駁係唔同?

來電轉駁就關左機都飛到,而手機飛線就要開機先得?

如正確,咁手機飛線A去B到聽,係咪只計B錢?(如果得又洗咩用hello個每分鐘計的來電轉駁)

其實好耐以前上台時,用功能手機,set左個飛線號碼
就咁按兩下音量制就飛到

而去到儲值卡就見到來電轉駁要 ...
lastphoenix 發表於 2015-1-26 11:08

正常plan 唔駛錢~
儲值咭 有d要收(接通後既連接分鐘, 如果買左plan 應該唔駛錢)
**如果儲值咭 就咁比你飛線唔駛買飛線功能plan,乜都唔計錢,你咪好so***

手機飛線同來電轉駁 應該同一樣野

除左除*21* 仲有67/61/62
**21*係直接飛線,其他3個基本會search下部手機咩狀態至做飛線,
所以飛線時間會長dd~

正常plan 唔駛錢~
儲值咭 有d要收(接通後既連接分鐘, 如果買左plan 應該唔駛錢)
**如果儲值咭 就咁比你飛 ...
NeTZoO 發表於 2015-1-26 11:18

但這個111
仲有你手機飛線,關機能飛嗎?

*111 係開$15飛線PLAN用

你講嘅關機能飛,我相信係遙控轉駁,試下用 "遙控轉駁" SEARCH吓。或者打28802688問吓CS。

但這個111
仲有你手機飛線,關機能飛嗎?
lastphoenix 發表於 2015-1-26 11:26

關機能飛,直接有關既飛線command係**62*  / **21*
基本上 **21* 你set 左就關唔關機都無所謂,一定飛去指定號碼~
**62* 係no network & 關機 飛去指定號碼~
其他2個飛線係開住電話至做既指令

你o個d*111 開在頭 唔係正常指令,我搭你唔到!

123 d卡淨係得**21飛線,唔收月費但會照番通話分鐘扣錢,其他台可能會有埋**67果d, 一係收月費任飛,一係逐分鐘計

關機能飛,直接有關既飛線command係**62*  / **21*
基本上 **21* 你set 左就關唔關機都無所謂,一定飛去指 ...
NeTZoO 發表於 2015-1-26 11:57

咁儲值卡用,係咪應該會一飛就當我申請$15飛線?

但我無入佢個種code都比到我飛

P.S. 原來3儲值卡係free飛線
http://www.three.com.hk/website/ ... 710594&lang=eng

仲有飛線係再邊都扣錢,即同hello 一樣

上網通飛線唔使錢

但相信會係5000分鐘內扣

咁即係多年前以為飛返固網聽唔洗錢係錯
不過飛去固網聽就可以清d

咁即係多年前以為飛返固網聽唔洗錢係錯
不過飛去固網聽就可以清d
lastphoenix 發表於 2015-1-26 12:43

咁你多年前係上台定儲值卡?如果上台就多數包埋唔使扣分鐘或計錢。

via HKEPC Reader for Android