去澳門兩三日 有咩卡平靚正?

上到網就得啦  要有得打電話  少分鐘都ok  至在contact 到人

港澳游

唔知有無人知道圖中的WiFi 蛋係咪4G 蛋...

某人兄 發表於 2015-1-29 22:58

睇唔清楚 唔知有冇睇錯 好似係電信cdma...

via HKEPC Reader for Android

"3G上網",有可能配4G蛋嗎?

"3G上網",有可能配4G蛋嗎?
kklam 發表於 2015-1-30 00:35

果然... 中國電信行cdma制式 唔係咁啱香港人用

via HKEPC Reader for Android

架自动售卖机重要係蛋果行已经無貨

港澳游
chitik 發表於 2015-1-29 22:35

港澳游話音好貴

上面個post有D舊了
以下為最新資料, 無標日期即一個月內有效

1. CTM
best卡 (面值$50/$100/$130)
$29 300MB
$99 1GB
$168 2GB
$500 無限
$78 2日內500MB(3.6Mb)之後限速384Kb 申請code:#162*1#
BEST 流動寬頻卡(無限上網)1天$120  5天$220

2. 和記
預付卡 (面值$50/$100)
$18 100MB
$48 500MB
$98 1GB
$188 2GB
$298 5GB
澳門遊預付卡 (面值 $100)
$88 3天內8GB+800本地分鐘+800本地sms
3G流動寬頻預付卡(無限上網)
1天$100(面值$100) 7天$168(面值$200) 30天$298(面值$300)

3. 數碼通
預付卡 (面值$100)
$20 100MB
$100 1天內無限上網(限384Kbps)
點點通 (面值$50/$150)
$20/100MB
$40/250MB
$60/500MB
$98/1GB

4. 中國電信澳門 CDMA
預付卡(面值$100)
$28 100MB
$58 600MB
$98 1GB
$178 2GB
$488 無限
easy卡(面值$100)