新年返大陸有咩上網OK既一卡兩號儲值卡?

上網要求比較高,最起碼可以好似SMARTONE個限速PLAN既速度咁就OK
約384kbps左右,通話就反而比較少,返3日左右用唔會超過200MB
同埋想知點樣離開香港之前將手上香港電話飛去一卡兩號既香港號碼,唔會比人計漫遊,我用SONY SMARTONE公司

仲諗咁多,仲問咁多,鴨記收爐啦,聯通門市都休息啦,直接去鴨記搵啦,買咗卡先算啦,可先上聯通網睇下

回覆 2# 格拉底

可教我飛線嗎?

回覆  格拉底

可教我飛線嗎?
lai1101hk 發表於 2015-2-18 14:53

個個台都唔同,你上網搵返你大号個台點飛,用本身個no, 飛去一卡兩号個hk no, 就可以

回覆 4# 格拉底

師兄你指本身個no係咪張卡大陸個號碼?

回覆  格拉底

師兄你指本身個no係咪張卡大陸個號碼?
lai1101hk 發表於 2015-2-18 15:33

將在香港用開的香港號碼->飛線->一卡兩號的香港號碼

咁明嗎 ?

個個台都唔同,你上網搵返你大号個台點飛,用本身個no, 飛去一卡兩号個hk no, 就可以 ...
格拉底 發表於 2015-2-18 15:16

飛線係跟台的嗎?我不嬲都係手機個設定度set fwd call去另一號碼的。

一般用戶, **21*xxxxxxxx#, xxxxxxxx 是一咭二號的香港號, 如果本身用緊儲值咭, 就可能唔同

回覆 6# bbyubb

咁我係大陸 人地應該打我飛左線個香港NO定張卡個大陸NO

回覆 9# lai1101hk

both are ok ..

應該咁講...
你朋友打俾你想打你香港個電話就用番香港 NO..    你朋友既電話收費跟本地電話費計算
你朋友想打俾你個大陸號碼就打大陸個 NUMBER  你朋友既電話收費跟打大陸電話費計算

我唔知你朋友想用乜野方法搵你.. 所以咁樣答會全面點.