起香港境外睇NOW 新聞

試過起大陸酒店用WIFI,. 想睇NOW 新聞,點知話地區問題

請問有冇方法可以起香港境外睇NOW 新聞?

THNAKS!

系香港整個VPN

香港卡漫遊

想起大陸睇香港 新聞發夢啦

除非你用vpn 或人仔台 $38漫遊
FUNGLAM1008 發表於 2015-2-21 00:12

香港联通数据卡都得

試過起大陸酒店用WIFI,. 想睇NOW 新聞,點知話地區問題

請問有冇方法可以起香港境外睇NOW 新聞?

THNAKS! ...
ronan 發表於 2015-2-20 20:21

呢啲野要出發前預備,如果無就算把啦

喺大陸可以睇“無線新聞”

依家起廣州的酒店, 用酒店的wifi 竟然可以上facebook 同appledaily, website 同apps 都去到, 記得上年去張家界, 起酒店係去唔到facebook 同appledaily

係酒店做左手腳? 經香港的酒店總server 出街?定係廣州較其他城市開放,所以無block?

想起大陸睇香港 新聞發夢啦

除非你用vpn 或人仔台 $38漫遊
FUNGLAM1008 發表於 2015-2-21 00:12

Not really, 起大陸用聯通同移動的一咭兩號就可以起大陸上facebook 同appledaily, 但因為聯通只有500mb/7days, 用黎睇now 新聞會好快無, 同埋如果用哂500mb, 7日內唔可以再申請, 移動就有2g/month, 但速度好慢, 就算用iphone 行tdd, 速3g 速度都好慢, 唔係成日返大陸,無需要join 移動4g

依家起廣州的酒店, 用酒店的wifi 竟然可以上facebook 同appledaily, website 同apps 都去到, 記得上年去 ...
ronan 發表於 2015-2-21 19:50

大陸好多商用線都去到呢d網頁,一d唔駛出奇,因為大陸可以隨時block你,正如之前block pptp vpn,只係普通民用線出事