有冇用緊Roamer嘅CHing

評價如何?

可以推薦我一齊賺credit?

評價如何?

可以推薦我一齊賺credit?
lailailai 發表於 2015-2-21 22:36

唔太好用,我用Roamer,香港用3G/4G/Wifi都我聽倒人講乜,人地聽唔倒我講乜,又疾又斷,所以只剩Regular Call有用。

但去倒外地時,人地打比你又冇來電顯示,所以整體麻麻。

我推介link
http://roa.my/3soF

但你要增值,先大家有credit……

預咗VoIP唔掂,只係覺得regular唔貴,仲可以show番個香港號碼,打入冇caller ID?

預咗VoIP唔掂,只係覺得regular唔貴,仲可以show番個香港號碼,打入冇caller ID? ...
lailailai 發表於 2015-2-22 01:36

我年頭試時係Link local sim,offline試,因在港試完已放棄VOIP,結果來電顯示好似係show+44,冇Caller ID。

咁打出有冇show香港號碼

咁打出有冇show香港號碼
lailailai 發表於 2015-2-22 09:07

打出有Show香港號碼

quality ok 嗎?如果得可以用黎國内打返黎

quality ok 嗎?如果得可以用黎國内打返黎
lailailai 發表於 2015-2-22 11:06

用回撥技術,所以質素唔錯,係打HK Mobile貴過Landline有少少奇怪,另外若果在國內就用翻接聽免費咭,咁就唔駛Roamer又扣,電話咭又扣。

你指一卡两號?有邊張大陸接聽香港號碼免費?最多都係廣東省免費呱

你指一卡两號?有邊張大陸接聽香港號碼免費?最多都係廣東省免費呱
lailailai 發表於 2015-2-22 12:06

我意思係用一張國內接聽免費咭,基本上國內有一部份儲值咭係接聽免費,有啲更加係零月租全國接聽免費,另外香港賣有月費的一咭兩號,好似國內接聽國內號碼都係免費,你用Roamer,揀Link local sim,再link國內號碼就ok。