本人一個月只上一次大陸,有乜上網卡可推介

剛剛係鴨記買左 黃色包裝「如意通香港卡」$98 hkd,內含¥100,中左伏
每月要比¥6,即係一年唔用,都要比¥72

現在有無其他卡可推介?,上taobao 用¥68買張  1毛卡?
定係用$60hkd 去ssp 買張跨境通?

剛剛係鴨記買左 黃色包裝「如意通香港卡」$98 hkd,內含¥100,中左伏
每月要比¥6,即係一年唔用,都要比¥72 ...
xxxghg 發表於 2015-2-23 17:07

張咭退倒就退啦。

大路就淘寶毛咭,但師兄介唔介意講下一次用大約幾多MB,在哪裏用同駛唔駛通話?

毛卡係大陸電話 only
如意通係1卡2號

呢個POST必睇
kkchuang 發表於 2015-2-23 17:53

個post 我睇哂600幾頁啦,真正0月租藍色版,鴨記都無貨
咁即係有乜上網卡咁用,可否說下

個post 我睇哂600幾頁啦,真正0月租藍色版,鴨記都無貨
咁即係有乜上網卡咁用,可否說下 ...
xxxghg 發表於 2015-2-23 19:54

可以去 165姐 度買預設月租 ¥10/100M 流量包嘅 0月租卡,開通後再退訂流量包咪變番 0月租囉

每月要比¥6,即係一年唔用,都要比¥72 ...
xxxghg 發表於 2015-2-23 17:07

你一個月先上大陸一次,不如你買中移卡,過關前申請一日一卡兩號通行証啦。

直接轉台去中移動…唔駛換咭!話上就上!

直接轉台去中移動…唔駛換咭!話上就上!
bbnetnet 發表於 2015-2-24 23:01

這個主意不錯