將會係大陸stay一個月,有冇電話卡介紹番

要講電話+上網
去到當地先買定還是係桂林買左先好?
本身用緊PEOPLES儲值卡會唔會用番佢個一卡兩號仲划算?
thx。。。

要講電話+上網
去到當地先買定還是係桂林買左先好?
本身用緊PEOPLES儲值卡會唔會用番佢個一卡兩號仲划算 ...
靚仔007 發表於 2015-2-24 23:52

如果1G夠用就98元算了,不過只係2G網或者如果你有TD-SCDMA手機,就可用3G,不過都唔快得幾多。

如果1G夠用就98元算了,不過只係2G網或者如果你有TD-SCDMA手機,就可用3G,不過都唔快得幾多。 ...
pooh_tigger 發表於 2015-2-24 23:57

98元即係邊隻

鴨記有種聯通9元月租上網卡, 封面好似寫有1500M, 但我冇留意過詳情.

98元即係邊隻
靚仔007 發表於 2015-2-25 15:29

你果張是否1卡兩號?或是飛機卡?都可以申請到98元1GB/30日

pooh_tigger 發表於 2015-2-25 21:16

呢兩張本身係2G卡, 用到TD-SCDMA 3G?
就算用到, 相信唔係長期中港兩邊走既人都唔會買部TD機.

呢兩張本身係2G卡, 用到TD-SCDMA 3G?
就算用到, 相信唔係長期中港兩邊走既人都唔會買部TD機. ...
tamchicken 發表於 2015-2-25 21:28

如果用開iPhone 5s,5C,6,6+就無問題

回覆 5# pooh_tigger

係飛機卡呀
唔該晒

想問下關於一卡兩號通話收費
咁30日通行證先收$20
然後每分鐘再按呢個page既收費收
http://www.hk.chinamobile.com/tc ... s-voice-tariff.html
係唔係呀?