[操作疑難] [儲值咭] 從P記到強國移動MNP問題

有見P記通話數據儲值咭每月要扣$2.5行政費, 想轉去強國移動漫遊儲值咭(紫色封面)...

請問可直接到強國移動CS辦理攜號轉台 (MNP)手續?
需要注意事項是...?

P記咭, 此網上的款式 -> http://www.pccw-hkt.com/tc/Prepa ... hargeable-SIM-Card/

利申: 原P記咭套已遺失...

無記錯你要搞返掂個卡套先,相信係要你去報失諸如此類,之後先搞得mnp
中移mnp無記錯100蚊走唔甩,佢地睇張卡既面值,面值低過100既就幫你增夠100,即係張卡入面會有100蚊,面值多過100就收你面值價
通常收你錢後3日會便成功轉台,可喜可賀

直接用張細咭都轉到

無記錯你要搞返掂個卡套先,相信係要你去報失諸如此類,之後先搞得mnp
中移mnp無記錯100蚊走唔甩,佢地睇張 ...
yo15 發表於 2015-2-28 16:03

好, 謝謝師兄~

直接用張細咭都轉到
taison 發表於 2015-2-28 17:25

Oh... really?

Oh... really?
ikw0211 發表於 2015-2-28 17:40

會影低的身份証,跟住開咭

回復 5 #ikw0211

用身份證都可證明你係咭主

你咩野用  ?? 呢張係2G 網絡
要上網的話 : NO
齋TALK : YES

有SIM卡 或卡套. 不需要影身份証. 佢會影印放大到好大張, 要睇到sim卡上面的篇號.
實名帶number去儲值卡, 先要影身份証

會影低的身份証,跟住開咭
1號閒人 發表於 2015-2-28 18:40

是新台(強國移動)影?

你咩野用  ?? 呢張係2G 網絡
要上網的話 : NO
齋TALK : YES
suiyan 發表於 2015-2-28 20:08

有SIM卡 或卡套. 不需要影身份証. 佢會影印放大到好大張, 要睇到sim卡上面的篇號.
實名帶number去儲值卡,  ...
suiyan 發表於 2015-2-28 20:11

第一個問題, 自己想Keep住個號碼, 但較少數但又每月扣行政費, 多數都係語音通話, 因另外有數據Plan

第二個問題, 現在想MNP果個號碼仲用緊, 所以有SIM咭的, 而當中所指"實名", 是不是指上台?