[操作疑難] Hello 賓 同 印 分別?

想請教兩張卡有冇咩分別??
本身MNP果時同SALES講要賓
但佢比左印我
當時無留意
到睇POST先發覺賓係紅色
而我果張原來係綠色

增值卷係咪通用??
費用果D係咪都一樣??

加多一問係 HELLO 用CSL WIFI真係FREE?
因為我再睇返綠色張卡紙
果到寫$3/15MINUTES

仲有LOGIN WEBSITE之後
推廣獎賞及餘下用量總覽果到
儲值咭到期日         Wi-Fi         2 節
↑有哩樣野
所以想問清楚各師兄師姐

麻煩各位

我張 Hello 賓開咗成個月, 開卡只為確定是否收到4G, 我耐不耐有用 free wifi, 用到而家都未扣過我錢

其實最初我都有呢個疑問, 但係佢冇扣我錢所以又冇深究

我張 Hello 賓開咗成個月, 開卡只為確定是否收到4G, 我耐不耐有用 free wifi, 用到而家都未扣過我錢 ...
madmacuser 發表於 2015-3-1 09:58

THX
咁其實賓印有冇咩大分別??

Hello根本係free wifi.
我估計,係佢個$78 2GB promotion誤導。
佢每次都用 $78 2GB+ free wifi valid until 31/3/2015.
比人覺得,要join $78 2GB plan先有free wifi. 唔join呢個plan就無free wifi.

https://www.pccw-hkt.com/en/Hello-3G-Prepaid-SIM-Card-Philippines-Connect/

網頁有寫 free wifi 的

THX
咁其實賓印有冇咩大分別??
3Talk 發表於 2015-3-1 10:03

同問

我張 Hello 賓開咗成個月, 開卡只為確定是否收到4G, 我耐不耐有用 free wifi, 用到而家都未扣過我錢

其實 ...
madmacuser 發表於 2015-3-1 09:58

速度如何?

未開數據,所以答唔到你。我用完張 Sikat 就會試 hello 賓

答單一問, hello賓/印收唔收到4g呢?
ps. 唔係想要快, 係想latency低d~
唔該晒

答單一問, hello賓/印收唔收到4g呢?
ps. 唔係想要快, 係想latency低d~
唔該晒 ...
compound5 發表於 2015-3-1 18:59

我用緊印卡..收唔到4G
玩WOT blitz ping time around 100~200