限速plan 夠快睇屋企眼仔嗎?

公司電腦唔方便用
但又想長期mon住屋企
打算一個電話/pad放公司長睇家中眼仔
data 又怕爆出張限速卡
夠快睇嗎?

公司無WIFI? 如果限384K, 我諗睇到都好多格仔.

好耐冇用過,依家果啲有冇得set frame rate,例如一秒一格

公司無WIFI? 如果限384K, 我諗睇到都好多格仔.
tinalaser 發表於 2015-3-4 10:36

限速plan 真係只有 384k?

我有位同事都有用手機睇家中的小朋友,佢初頭都係用限速卡,但系有時會畫面停頓,間唔中check下都ok,長睇都系用電腦好。

256K邊睇到
用hello卡開wifi睇算

限速plan 真係只有 384k?
peter_chan 發表於 2015-3-4 10:50

如果唔係無限, 會多D選擇, 但我諗明眼人都知樓主想用無限PLAN啦. 話者你開間公司出個4G 無限PLAN 比人用LO

如果唔係無限, 會多D選擇, 但我諗明眼人都知樓主想用無限PLAN啦. 話者你開間公司出個4G 無限PLAN 比人 ...
tinalaser 發表於 2015-3-4 11:19

限速3g plan 基本都有 4xx-5xxk﹐如果去到升級4g ﹐速度可去到 6xx-7xxk。

5xxk﹐應該都夠睇web cam﹐但唔好期望可以set到好高畫質及流暢度。

限速3g plan 基本都有 4xx-5xxk﹐如果去到升級4g ﹐速度可去到 6xx-7xxk。

5xxk﹐應該都夠睇web ca ...
peter_chan 發表於 2015-3-4 11:22

可能有呢D 速度, 但我諗唔一定成日有. 如果學你咁講, 我諗SUN MOBILE D 4G 1G DATA PLAN, 2G DATA PLAN全都唔會有太多人用啦。 返正佢1G DATA 都係限速1M, 2G DATA 限速2M.
正如上網通有13G用. 但SPEED 唔同時間地點各有差異,咁用呢張都係2百有找.

可能有呢D 速度, 但我諗唔一定成日有. 如果學你咁講, 我諗SUN MOBILE D 4G 1G DATA PLAN, 2G DATA PLAN全 ...
tinalaser 發表於 2015-3-4 11:34

我講緊係由3g 升上 4g限速任用plan﹐唔係講緊太陽台之前的白痂4g限速限量plan。