[操作疑難] 大陸中國移動

請問有冇0月租大陸中國移動儲值卡??
THx!!!!

請問有冇0月租大陸中國移動儲值卡??
THx!!!!
chiwai1123 發表於 2015-3-10 13:40

廣州從化大眾卡。

仲有冇得賣呀?

回覆 2# mdws2002

嚴格講
呢張唔係零月費
收 15/MTH
只不過每月回贈 15, 變相零月費
有機中移會取消回贈的
重有, 有咩 E 郁 (e.g., 換卡/補卡) 要上廣州攪...   

P.S. 如果係舊 SIM (2013 年或之前出的), 香港係收唔到 SMS/漫遊, 一定要 (學小明咁) 換左新 SIM 先得.

回覆  mdws2002

嚴格講
呢張唔係零月費
收 15/MTH
只不過每月回贈 15, 變相零月費
有機中移會取消回贈的
...
Botti 發表於 2015-3-10 16:01

佢咁寫,我咁聽囉。
另外,聯通嗰張我就見係你所講嘅每月送$15,然後扣$15月租,先送後扣。店主都講話卡係送一年,但係張卡賣咗咁耐,都好似Whatsapp咁,話就話免一年,快到期又再延期。啲人用咗成七、八年都係咁樣送完再扣。

仲有冇得賣呀?
chiwai1123 發表於 2015-3-10 15:52

請按5樓Link。
然後你親身問下店主仲有冇貨出。

有 ==> 神州行零月租卡, 但.... ((( 已停止办理 )))

http://gd.10086.cn/commodity/opt ... VOICE_PACKAGE.shtml

回覆 5# mdws2002

我用緊
所以唔係聽返來講嘅
既然唔係寫明永久回, 佢就有權到時到候唔回,
比較近磅例子 : 聯通一起沃每個月領流量, 近呢幾個月改左幾多次 ?

用 whatsapp 比較

我都要更正我上面講 - 張卡係開通唔到國際漫遊 (而家中移政策)
要漫遊就要玩全球通 (上台)
不過換 SIM 後香港收到國內 SMS (未換前唔得)

PS..用來登記淘寶的, 好多賣大眾卡的都唔保證個號未被註策 (=香港 2 手號註策過 IRS ). 尤其是唔係 55 元面額卡

回覆  mdws2002

我用緊
所以唔係聽返來講嘅
既然唔係寫明永久回, 佢就有權到時到候唔回,
比較近磅 ...
Botti 發表於 2015-3-11 09:34

2013年9月27日之後嘅卡,就係師兄所講嘅扣15返15卡。
2013年9月27日之前嘅卡,就係純0月租卡。

我唔知師兄嗰張係幾時買,同係邊間淘寶店買。

不過,店方都聲明呢啲係絕版嘅0月租卡。
所以,我先話,佢咁講,我咁聽啦。

如果師兄係喺我上述所講嘅店鋪買,而買返嚟又只係一張扣15返15嘅卡,咁就只能話係店方係度講大話啦。

不過有一樣嘢就係真嘅,就係用嚟注冊淘寶就真係未必得。
如果真係需要買,記得落單前同店主講明。