去台灣幾日用咩卡好?

要上到網
同會打少量電話返香港

Thx

要上到網
同會打少量電話返香港

Thx
sta 發表於 2015-3-12 23:51

台灣機場排隊出大哥大,5日任上行3G只需300台幣,仲有50台幣打電話,唔夠打電話錢自已去7仔增值

ps:一定要出台灣大哥大,因為穩定,如果挑園機場落機,出禁區轉右你就睇到,(大約排隊15分鐘,請預備passport同香港身份証,一人只可以出一張卡,要年滿20歲)

台灣機場排隊出大哥大,5日任上行3G只需300台幣,仲有50台幣打電話,唔夠打電話錢自已去7仔增值

ps:一定要 ...
laughing 發表於 2015-3-13 00:00

同埋有香港漫遊,上網增值吊住佢命,咁就可以收到台灣sms (book高鐵早鳥優惠一定要填台灣電話號碼收sms)

我自己都keep左張,到台灣前一日上網增值數據plan,一落機即用得,唔駛再排隊買

同埋有香港漫遊,上網增值吊住佢命,咁就可以收到台灣sms (book高鐵早鳥優惠一定要填台灣電話號碼收 ...
soseewong 發表於 2015-3-13 00:11

我今個星期二先從台灣返黎,半年內我應該唔會過台灣,但我都留左一張!

我買中華電訊多

thx,50台幣可以打香港?如果ok,打幾多min左右?

thx,50台幣可以打香港?如果ok,打幾多min左右?
sta 發表於 2015-3-13 23:10

應該打得唔多,可能10分鐘內。

如果打返香港,可以試下數記岩岩出個隻「一機多號」,可以日租香港號碼,每日5蚊,咩台都用得,然後經行動數據/wifi打返香港,分鐘無限制。(比csl. 傾king仲好,起碼唔駛限死wifi同埋用佢個台)

http://www.smartone.com/tc/servi ... Numbers/service.jsp

應該打得唔多,可能10分鐘內。

如果打返香港,可以試下數記岩岩出個隻「一機多號」,可以日租香港 ...
soseewong 發表於 2015-3-13 23:22

睇完都唔明点用

回覆 8# polyboard
應該係裝只app
再用app打電話
用network....

好似用whatsapp/wechat打電話,不過可以打去家居電話,手機都得