村屋SIM卡代替網上行 SIM卡選擇問題

村屋,網上行話無線,要等人搬先搭到比我..叫我等一年半再....

所以今日去鴨記買張SIM卡插4G LTE手指
ONE2FREE個張160

有7M速 其實唔錯 起碼平過網上行... 不過7日內用爆5G好似會限速
平時會打ONLINE GAMES 同 ... 男仔 @@  總之用流量好大啦

有無SIM係有 50M既速度 又無限呢

今日行過鴨記有張中兒動真正100M 不過好似得8G用 $1XX張 就係要呢種速度 不過無限

smartone 上台plan啦

村屋,網上行話無線,要等人搬先搭到比我..叫我等一年半再....

所以今日去鴨記買張SIM卡插4G LTE手指
ONE2FR ...
chukaiwa 發表於 2015-3-23 02:40

中移動那一張4G上網卡,$140有5GB,5GB後限速,老實你上網睇下HKTV好快就用完。

3hk有張3G卡叫networkIII,$130一個月$330三個月3G任用,但單日過量數據就隨時限你速,但我試過用 佢睇HKTV就唔夠順,你自己買張試下合唔合用。

可否網絡共享 tethering 及 點對點傳輸 bt?

ONE2FREE個張160
=> 可否網絡共享 tethering 及 點對點傳輸 bt?

which 友台 ?

which 友台 ?
n9110 發表於 2015-3-23 12:57
網絡寬頻台
可否網絡共享 tethering 及 點對點傳輸 bt?
cn98cn 發表於 2015-3-23 12:17

smartone 上台plan,$4xx頭一個月,行4G寫明無限Data無限速,
只係過5GB調低使用網絡先後次序.
http://www.smartone.com/tc/mobil ... t_simonly_price.jsp

想試用都得,smartone 有張$48卡,一張無限上網可以用兩日,
(HK$8 / 小 時 任 用*,每 日 用 至 HK$24 後 即 可 免 費 任 用 至 當 晚 11:59*)
SSP昌記付近數梯底有舖賣$90三張.
http://www.smartone.com/tc/mobil ... prepaid/charges.jsp

smartone 上台plan,$4xx頭一個月,行4G寫明無限Data無限速,
只係過5GB調低使用網絡先後次序.

想試用都得,s ...
denc 發表於 2015-3-23 15:03

try the card before 上台