[操作疑難] 中移動儲值卡一問

依家check 餘額收到個SMS係英文,請問可唔可以轉做中文?

我個張係中文渦!

儲值卡號碼,餘額 HKD 542.12 ,有效期至 15/08/2015 23:59 ,  尚餘用量:426.156  MB 流動數據用量。

我個張係中文渦!

儲值卡號碼,餘額 HKD 542.12 ,有效期至 15/08/2015 23:59 ,  尚餘用量:426.156  MB 流 ...
note3028 發表於 2015-3-23 17:40

Ching咁多錢,每次冲三舊?

via HKEPC Reader for Android

WING1888 發表於 2015-3-23 18:01

請教下,其實中移邊個plan抵用D?3/4G。

WING1888 發表於 2015-3-23 18:01

我以前每半年入100 加長個期限...入到後尾都有400 500

回覆 1# wyhui5124

你打幾多號呀. 係唔係*#130#

依家check 餘額收到個SMS係英文,請問可唔可以轉做中文?
wyhui5124 發表於 2015-3-23 16:53

Android / IP 手機也可裝 app 查數,充值,開關 services 等

回覆  wyhui5124

你打幾多號呀. 係唔係*#130#
suiyan 發表於 2015-3-23 22:33

YES,係*#130#

張卡係我細佬之前用黍抽iPhone用完俾我o既,跟住打上去CS,用中文講完之後,竟然有一段話可以揀印尼話,我懷疑張卡係"印尼卡",我再問我細佬,佢話唔記得喇。

假如真係印尼卡,咁同本地卡收費有咩分別?

YES,係*#130#

張卡係我細佬之前用黍抽iPhone用完俾我o既,跟住打上去CS,用中文講完之後,竟然有一段話可以 ...
wyhui5124 發表於 2015-3-24 09:32

https://www.hk.chinamobile.com/en/prepaid_services/prepaid_products/foreigner/prepaid-services-kabayan.html
自己睇下邊張係,登記用 1CM app 就應該更清楚(但係就麻煩D,要俾 email 確認申請)
唔同卡 data 同 voice plan 收費都會有分別
BTW 你 CS 打幾多號?
有得聽中文,我張印尼卡無,我都想聽中文 :(

回覆 1# wyhui5124

印尼卡唔 sure - 試下登記中移香港 1cm, 入去改語言