好似幾抵:人仔台2G卡升級做4G/3G

以前用開人仔$78超級至抵傾,上網要$1.5/MB,不過我用得少,所以都無咩所謂,基本上只係每半年入$50就keep到個number。
最近用多左data,開始覺得$1.5/MB唔多抵,所以就打算轉做人仔$80 4G/3G卡,貪佢$148/1GB唔洗限時間。

原來人仔台有個2G卡升4G/3G卡既計劃,可以keep住number,亦都(好似)抵過去鴨記買張新卡:
https://www.hk.chinamobile.com/t ... grade-4G3Gcard.html

舊卡既餘額可以直接轉去新卡(新卡本身無錢),係轉既時候如果選擇增值$100(會再送$10),就唔洗俾$10手續費。

新卡($80 4G/3G)比起舊卡($78 超級至抵傾)既主要缺點:
1. 要每個月$2行政費
2. 無漫遊/一卡兩號

未有詳細測試過3G速度,但可以講快過2G好多(廢話 )。

以前用開人仔$78超級至抵傾,上網要$1.5/MB,不過我用得少,所以都無咩所謂,基本上只係每半年入$50就keep ...
leave 發表於 2015-3-25 15:40

一定吾抵,每月硬食$2

via HKEPC Reader for Android

我反而想由4/3G儲值咭,降級去2G 漫遊咭
有漫遊,有中港數據,可返鄉下用WHATSAPP,仲係免月費..

我使用雙咭手機的

我反而想由4/3G儲值咭,降級去2G 漫遊咭
有漫遊,有中港數據,可返鄉下用WHATSAPP,仲係免月費.. ...
1號閒人 發表於 2015-3-25 16:12

過冷河

過冷河  

note3028 發表於 2015-3-25 16:15

我張4/3G咭,仲有佰九幾蚊,加埋每半年入50蚊...可用成年

己經買定一張跨X王防身

回覆 3# 1號閒人

升級至新儲值卡後,帳戶未能還原至原有的本地2G儲值卡。

利申:雙卡機,用緊88漫遊儲值卡 KEEP NUMBER

以前用開人仔$78超級至抵傾,上網要$1.5/MB,不過我用得少,所以都無咩所謂,基本上只係每半年入$50就keep ...
leave 發表於 2015-3-25 15:40

以上廣告由電訊公司提供

我張4/3G咭,仲有佰九幾蚊,加埋每半年入50蚊...可用成年

己經買定一張跨X王防身 ...
1號閒人 發表於 2015-3-25 16:19

之前我去內地半個月都係用跨境王,用$35/100MB,覺得唔錯。

己經買定一張跨X王防身 ...
1號閒人 發表於 2015-3-25 16:19

好彩我得五百幾

以上廣告由電訊公司提供
jed68 發表於 2015-3-25 17:39

跨景皇仲多廣告