[操作疑難] 長途電話

各位師兄,我嘅情況如下:

現況
1)每個月打700~1000分鐘
2)主要打大陸,其次台灣同新加坡
3)每次打番大陸,個號碼歸屬地都會亂跳,有時山東,有時杭州,有時青海,有時亂碼,反正就係無法顯示來自香港。啲人怕左我,驚我係電話騙案,一係長響至自動CUT,一係就畀過濾APPS直接CUT

希望
1)希望係對方嘅來電顯示可以SHOW到我香港嘅電話號碼

已查詢
007,0030,0060都做唔到我嘅要求
1507個CS話高清可以幫到我,但係我上佢地個官網,個高清介紹完全無提到電話號碼歸屬地個問題
26/3 再次問1507,高清只係語音更清晰,無其他功能,唉

有無師兄知道邊間電話公司可以做到喺對方來電顯示正常顯示香港為歸屬地?
又或者有邊張長途電話卡可以用?最緊要經濟,希望可以低至一毫/分鐘

麻煩曬大家

你一定要香港來電顯示, 有!!!!!

001 幫到你.

其他轉曬IP 網路轉送, 全部怪瑪

中國移動香港儲值卡
直打IDD: +86 / 001 86
顯示香港號碼

IDD儲值卡 $0.25/分鐘
https://www.hk.chinamobile.com/t ... rvices-iddtalk.html

4G/3G數據及話音儲值卡 $0.28/分鐘
https://www.hk.chinamobile.com/t ... -services-4g3g.html

你一定要香港來電顯示, 有!!!!!

001 幫到你.

其他轉曬IP 網路轉送, 全部怪瑪 ...
pikpikpik 發表於 2015-3-25 22:53

哈哈,好狠毒!

哈哈,好狠毒!
saya33 發表於 2015-3-26 07:37

Easycall is 001, but 每次打番大陸,個號碼歸屬地都會亂跳,有時山東,有時杭州,有時青海,有時亂碼,反正就係無法顯示來自香港。啲人怕左我,驚我係電話騙案,x2

中國移動香港儲值卡
直打IDD: +86 / 001 86
顯示香港號碼

IDD儲值卡 $0.25/分鐘

4G/3G數據及話音儲值卡  ...
quentinchau 發表於 2015-3-26 00:55

多謝師兄,我去左信興哥度買,佢都話呢隻掂,買張98面額試試,都係55蚊

多謝師兄,我去左信興哥度買,佢都話呢隻掂,買張98面額試試,都係55蚊
musiconly 發表於 2015-3-26 18:39

But HK number will be changed if you change card.

我用voip點易通,先打8字可顯示登記個a/c no.。一份鐘先幾仙人仔。

可以試下"有信"
每月俾人仔15, 無限分鐘致電國內(VOIP)
有去電顯號

好似 0080 和 0050 可以 show HK number. 煩請再和供應商直接確認