[測試] 放棄了 Hehe,MNP 去高速 "核武卡" (0415 新增 多位師兄 Report)

話說舊年跟卡神清觀學野玩 Hehe,重很好彩o係 8 月未拉閘前 MNP 左 Hehe,開頭都用得好滿意。

但今年年頭開始,唔知係咪網絡合併影響定咩,Hehe 網絡反應真係越來越差... 首先,張 Hehe 唔係用黎代替家用上網,而係真正拎出街用。 通話成日窒或潛水,都算啦... 雖然呢張舊版卡到轉走前仍叫做有 7.2Mbps 速度,但係實際體驗又係兩會事。 好多時 Load 唔到網頁要 Kill App 再開甚至開關 飛行模式 先 Load 到,好似個網卡住左咁,齋 Refresh 係攪唔掂... 如果新版已被打落 3.6Mbps o個批,唔知又會係點...

上星期終於搵到解決方案,就係:

攜號轉台 (MNP) 左去連門市都唔做的 3HK 儲值卡!

亦即係好多人講既 "核武卡"

<甚麼是核武卡?>

首先,核武卡並非如近日一篇混淆視聽的報導所指為單一產品。

"核武卡" 正確來說是一個概念和配套,以達至用家最大利益為出發點的革命性 <儲值卡服務>

速度規格最高有 42Mbps, 初步測試實際最高見過 10.59Mbps (其他師兄測試得更快,詳看以下 2015-04-15 更新), 網絡反應比 Hehe 好得多,好順! 就算收得差的地方都唔洗 Kill App 或者 飛行模式 至得,個網識得回應返你。 同埋,通話而家舒服左好多!

加埋代理公司儲值的折扣,所有費用有 65 折!

例如:
$48/1G 折實 $31
$78/2G 折實 $50
$188/無限 折實只係 $121 !

價錢一樣係咁平,咁點解唔用個快 D 順 D 既先,係咪?

開心使用中!

2015-04-06 更新:

小弟想話,以速度,網絡反應,實際使用體驗來講,而家用緊呢張 42Mbps,就算係行 3G, 都真係無得輸,好順好快...

大大話話都試過十幾張卡,加埋折扣和性價比, 完全 KO 晒所有 Hehe, Hello, 港澳乜乜乜!
如果唔係又點會成家人 MNP 晒過去

補返張 Speedtest... 有圖有真相 (用 Huntsman + WR703N 測試)

2015-04-14 更新:

呢張 "核武卡" 網絡 QoS 檢測,確實有 42 Mbps!

當然,呢個係 "理論最高值下載速度",但足以証明 3HK 的確有跟足規格開放網絡俾呢張卡

2015-04-15 更新:

真金不怕紅爐火,其他師兄的測試和評語都出來了
睇來今日真係有不少朋友帶號碼轉左 "核武卡"
希望大家同小弟一樣都享受到真正又抵又爽快既流動上網... 最緊要係用得開心

cba123999:
#437 非常用心的多圖 Speedtests 1
#447 非常用心的多圖 Speedtests 2

demo20000:
#446 攜號轉台生效日分享 及 Speedtest
#459 我用華為G700雙咭機睇綱頁很快,網速十分流暢,N3咭表現出人意表

chipang:
#457 網路反應。。。真系好左好多,完全系等同於秒開,前sikat用家路過
#466 MNP原有號碼去lee張卡既。成個流程好簡單; 網路反應系快既,快過csl外傭系列d卡好多好多

關於 3HK FUP:

#179 公平使用 FUP 智能系統 check user 使用模式,而唔係單純下載量多寡
#348 無講明幾多 GB 的 FUP,對於"正常流動使用" 用戶, 其實係好事!

.

留名,我都想試

幾錢?有冇限量?

留名學野,公司得3仔收得較好。

我最驚你遲些會發帖怎樣插最鬼的網絡商!

都係果句
唔穩定就要轉

核武?

Network III ?
要每 30日收 $2.5 行政費喎

3G上網係時快時慢架啦,初初唔識野用電訊數碼仲慘