[操作疑難] $200 巴基咭

以前可以開4 個月 $48 .. 仲有 $8 剩..
之後如果要收 $2.5 行政費咁咪開唔到四個月囉 ? 有錯請指正.. 謝謝...

無錯.

以前可以開4 個月 $48 .. 仲有 $8 剩..
之後如果要收 $2.5 行政費咁咪開唔到四個月囉 ? 有錯請指正.. 謝謝. ...
wuchihangfox 發表於 2015-3-28 23:05

200元的network III,有寫住係巴基卡?

喔.. 我一路以為係巴基咭咋...

喔.. 我一路以為係巴基咭咋...
wuchihangfox 發表於 2015-3-29 15:08

用pps充返幾蚊咪得囉

今年開卡的 可享半年免行政費 未夠半年張卡已用完扔得 又開新一張了

via HKEPC Reader for Android

推下先

小弟用左 Network III $200 都有一排($!#) 購入)
頭一個月開 2G $88 試速,之後就 1GB $48 玩到依家(地鐵穩定,東鐵尚可)

琴日落左 SSP 買增值券($270 = 300+100 餘額)
加埋卡內既餘額,可開 8 個月 1GB $48 (6 個月左右又增下值續期)
平均 $33.75 1GB / month (加 $2 charge / month 就 $35.75)

月尾帶埋主 no. 落移動 $148 1GB 跟卡黎做 backup 數據同通話
每月支出 ~$50 就有 1GB 「全速」數據同 1GB backup 數據連通話
好過續太陽台 4G 跟速 plan

回覆 7# 日本啟人

師兄係用network iii 3G新定舊既版本? 可以簡述一下測速結果?

回覆  日本啟人

師兄係用network iii 3G新定舊既版本? 可以簡述一下測速結果? ...
cba123999 發表於 2015-4-7 00:32

舊版 3G 個隻(Max 42Mbps)
用小米 2S as modem ,測速就由 G Pro 2 負責
最好個次係紅磡站,有 10Mbps

差既時候就係東鐵沿線,特別係新界區內(連測速都完成唔到,可能放工時人多掛)

回覆 9# 日本啟人

我之前買左張差唔多既,試出黎既情況同你差唔多 (綠色線同埋東鐵)
係你住開個頭個速度又ok嗎? 咁有冇出現load空氣既情況?
(類似load完一大餐,最後都係timeout個d)