請教 : 數碼通外傭$20增值券可否用在正常儲值卡度??

安排MNP走, 但估計幾日後有幾會用到變$0
唔想入$50, 問外傭$20那款增值券可否用在正常儲值卡度??

謝謝

唔想入$50, 問 ...
suiyan 發表於 2015-4-4 22:21
不可以。

噢.  謝謝octopusman兄

唔想入$50, 問 ...
suiyan 發表於 2015-4-4 22:21

可以用自動櫃員機增值,$10,$20都得, 以 「 銀 通 」 增 值 , 30 分 鐘 內 生 效 ; 以 「 易 通 財 」 增 值 , 2 個 工 作 天 內 生 效 。

$10都得?

$10都得?
suiyan 發表於 2015-4-5 11:25

得,

經 櫃 員 機 以 銀 行 賬 戶 增 值
透 過 提 供 繳 費 服 務 的 自 動 櫃 員 機 以 銀 行 賬 戶 增 值 ,於 「 賬 戶 號 碼 」 一 欄 輸 入 你 的 流 動 電 話 號 碼 , 然 後 依 照 指 示 按 鍵 操 作 便 可 。 以 「 銀 通 」 增 值 , 30 分 鐘 內 生 效 ; 以 「 易 通 財 」 增 值 , 2 個 工 作 天 內 生 效 。

不過張卡到期日冇得延長

今日試左. $10 / $20 都唔得.

$10都得?
suiyan 發表於 2015-4-5 11:25

好似以櫃員機入錢的話入1元都可以, 只是 expire date 不會 extend 而已

(Sent from HKEPC iPad app)

我剛打左去smartone問. 佢都係咁講. $50樓上會延長180. $50樓下唔延長.
任何銀碼都得.
我估可能櫃員機問題. 叫我去另一部櫃員機再試. 或者過12:00後再試.

今日試左. $10 / $20 都唔得.
suiyan 發表於 2015-4-5 22:14

點唔得?

銀行自動櫃員機繳費
提供繳費功能的銀行自動櫃員機均貼有以下標誌:
匯豐/恒生-「繳費服務」
銀通-「繳費易」