信京華龍卡掂唔掂??

有沒ching用過信京華龍卡??
睇隔離討論區話可以mnp..
138蚊1年仲要包2GB 上網和 600 分鐘本地通話,
好似幾低, 又唔駛行政費..

仲要打電話返大陸係完全免費..
仲要國際漫遊超平..先1蚊幾度..
相比起cmhk, csl都要平好多...

有沒ching用過??
唔知有沒伏..

好似幾 ...
charcsc2000 發表於 2015-4-22 13:51

http://www.shinetown.com.hk/stth ... view.php?mmid=menu1
官網見唔到呢個PLAN?

好似幾 ...
charcsc2000 發表於 2015-4-22 13:51

師兄所謂嘅掂唔掂,係指邊方面呢?
呢張卡,eprice有介紹啊,你可以去睇睇。

官網見唔到呢個PLAN?
pooh_tigger 發表於 2015-4-22 14:47

有呀, 佢148蚊張卡上面寫住..

師兄所謂嘅掂唔掂,係指邊方面呢?
呢張卡,eprice有介紹啊,你可以去睇睇。 ...
mdws2002 發表於 2015-4-22 14:47

即係會唔會好多死位收唔到..又或傾電話唔掂等等...

>>>>仲要國際漫遊超平..先1蚊幾度..
呢個可以係邊睇到?
thanks
romrom 發表於 2015-4-22 15:20

佢個官網有寫呀..唔知真唔真..
又唔見大家用..仲唸緊..

國際飛線漫遊服務
當您身處內地或海外時,您可以用國際飛線漫遊服務,把您香港手機號碼轉接到您想於海外用以接聽來電之電話號碼,節省漫遊費用。
啟動服務,請按:
✱✱ 21 ✱ 001 海外電話號碼 #撥出
取消服務,請按:
## 21 #撥出
如您在中國境內使用此項服務接聽來電,收費為每分鐘0.48元(包括本地通話收費)
如您在印尼境內使用此項服務接聽來電,收費為每分鐘1.18元(包括本地通話收費)

即係會唔會好多死位收唔到..又或傾電話唔掂等等...
charcsc2000 發表於 2015-4-22 15:38

佢有寫,張卡係用CMHK網絡。
所以,如果你真係想MNP過去,可以去買張CMHK嘅儲值卡,睇下你經常要去嘅位,收得得唔得;講電話得唔得。理論上應該分別不太大。

有呀, 佢148蚊張卡上面寫住..
charcsc2000 發表於 2015-4-22 15:37

哇!原來響張卡上,真隱秘!