人仔台出左張新4G/3G"漫遊"儲值卡

原來中國移動出左張新咭,收費同舊4G/3G幾乎一樣,
但加左漫遊功能,一咭兩號通行証,
肯定好用過舊藍色4G/3G本地咭!!

我呢D舊4G/3G卡用家,問過CS,但回答唔畀升級轉呢張新咭,
頂~~又要諗方法轉過去

簡單介紹特點:
1:本地通話費$0.1/MIN
唔係最平,不過用量少,都可以接受啦
2:本地4G/3G數據$148/1GB
同儲值咭有效期一樣,我都係鐘意呢點咋,1GB夠我用成年
3:IDD/漫游收費OK/1咭兩號通行証
唔係最平,如果間唔中先用,都可以接受,懶得轉咭嘛當然貴過當地通話咭好多啦
4:應該可以MNP
Post#132 pooh_tigger師兄滙報MNP成功,並已開始使用

https://www.hk.chinamobile.com/t ... ices-superroam.html

借用POST#181 trendhk師兄相片,能清楚見到3用SIM咭

其它網站的報告:
http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/3148/201746/1/

PS:
多謝師兄/姐nt6251,lailailai指出,"一咭多號"已經更正為"一咭多號通行証"
多謝師兄/姐sing查證,可以由舊版漫遊儲值(飛機卡)upgrade上呢張,但POST#137 JAZZ又回報不可以ungrade上呢張咭...所以暫時不明
多謝師兄Man@MFHK(POST#172)試用,話開卡首24小時有免費數據任用

可惜要收 $2/30日 行政費,唔係可以諗諗由漫遊卡 upgrade 上去

E..有興趣..但好似無寫可以MNP
havefunrabbit 發表於 2015-4-23 12:22

舊4G/3G藍色咭都無寫可以MNP,但我都轉左過去,而家後侮緊....又要去過冷河

可惜要收 $2/30日 行政費,唔係可以諗諗由漫遊卡 upgrade 上去
wukw 發表於 2015-4-23 12:19

用開舊4G/3G藍色咭都比開2蚊一個月,所以對我無分別

轉過去數X通一陣先囉
havefunrabbit 發表於 2015-4-23 12:26

我都想~~~但上次增值時,貪小便宜增值多左D,而家仲有188蚊,可以夠我用成年!!
(利申:老餅男,無電話粥煲)

個大陸號碼唔係免費滴,要keep住個號碼就盛謂$20/月,否則都要俾日/月租

回覆 1# 1號閒人

一卡兩號是指可以申請一卡兩號通行証嗎??