尋找最平LTE儲值卡

用作whatsapp/通話用,用量極少.
一定要lte, 限速與否冇所謂.

cmhk4g/3g儲值卡48蚊玩一個月限速
lazyking 發表於 2015-4-23 04:25 PM
咁即係交$48月費?如果我用量超少, 想用幾多交幾多的話, 邊張最平?
其實我諗hsdpa都可以, 只想keep住連線收whatsapp.

7仔$98 有6個月每月300MB 4G DATA
少用量一定夠, 裡面仲有$40 打電話

咁即係交$48月費?如果我用量超少, 想用幾多交幾多的話, 邊張最平?
其實我諗hsdpa都可以, 只想keep住連線收 ...
sunny7day 發表於 2015-4-23 16:31

7仔 CSL, 有post, 自己search

7-11 csl 本地八達通儲值通話卡 4G流動數據 幫到你

7-11 自己出既 八達通 $98卡
開卡自動扣 $58,有6個月 300M/月
剩餘40你可以打電話又得做乜都得,但係會每個月扣 2/2.5 行政費
$98/6 = 16.6
用完6個月再買,或者買定都得,不過留意張卡最後啟動日 (見到有D 2015 有 D 2016/10)
賣哂唔知道佢仲會唔會再出,或者會唔會突然收返張卡唔賣

你用 cmhk 4g/3g儲值卡 也有 $148/1G 跟卡有效期
但係每 180日+被停服務後30日內要增值最小 50 延長 180日,唔係仲有幾多 data 都會無哂
按量就 $0.5/M,你用幾多扣幾多,
唔知你點用 whatsapp,無圖無聲無片無 call 可以用好耐 (但係小心你部電話個系統係背後失驚無神用你既 data)
SSP 坊間有賣 around $50 一張,但係留意日期,大多開左卡,
唔係從你開卡插入電話用果日開始計,
係你可以用到佢卡後面果個日期,
日期後你要增值或者放棄買過張

3G hsdpa 再有更多玩法.......
例如 HeHe 開卡送既 1G,
Ching報告多數都係呢1G有效期係跟卡 (Ching報告有 D卡有效期得 90日,有D有180日)
坊間有賣 $20 一張(唔知邊度,唔好問我,自己追貼)
亦有 $100 4張(都唔知邊度,唔好問我,自己追貼)
賣咁平(正價 $38)都有可能係好似上面果張,已經開左卡

投7仔8達通一票

1) Social儲值卡 - $48
- 備有$50/98增值劵
- $8/30日WhatsApp服務
- $18/30日LINE服務
- $20/30日LINE & WhatsApp服務

若果我用whatsapp+line是否扣減$20一個月?同埋唔需要八達通ok?