請問富士卡用家

早幾日買咗兩張俾朋友帶去日本用,請問除咗有可能要 set APN 外,此卡在日本時手機要否開啓數據漫遊?謝謝幫忙!

要開數據漫遊

明白!謝謝幫忙!

朋友到達大板後,插卡、設定apn、啓動數據漫遊後仍然用唔到,他用  iPhone 5s / 6 ,請問重有邊方面未設定好?謝謝幫忙!

我買嘅富士卡係下圖依款,唔會買錯呱?

我之前都係買呢款sim, iphone 4同6都用到, 都係set apn, 同開漫遊就用到, 電信業者有冇set 埋softbank?...set 埋都唔得我就唔知啦

我之前都係買呢款sim, iphone 4同6都用到, 都係set apn, 同開漫遊就用到, 電信業者有冇set 埋softbank?.. ...
man0217 發表於 2015-4-24 01:52

請問「電信業者 set 埋 softbank  」係 取消自動後手動挸 Softbank 對嗎?明日叫朋友再試一下,thanks  !

RE: 請問富士卡用家

朋友到達大板後,插卡、設定apn、啓動數據漫遊後仍然用唔到,他用  iPhone 5s / 6 ,請問重有邊方面未設定 ...
irhk 發表於 2015-4-24 00:33

樓主朋友用iPhone 5s/6 應買粉紅色包裝富士卡nano sim 版本
這個是micro sim 版哦

回覆 7# SQ

依家個批唔使分大細sim架喇, 一張入面有齊3款, 自己搣出黎就可以

樓主, 你朋友應該入卡時會有sms通知已經activate張卡, 跟手set apn 之後 reboot 就可以

請問「電信業者 set 埋 softbank  」係 取消自動後手動挸 Softbank 對嗎?明日叫朋友再試一下,thanks   ...
irhk 發表於 2015-4-24 02:03

點解唔叫佢睇下卡套既資料?  全部有教哂你唔得時要點做!  開漫遊, set APN, 揀softbank全部都有講.  

謝謝各位ching回覆!

我已經盡爬哂文至去買。張卡係有大中細三個size可以搣的。

我朋友唔識中文字,我事先睇過吓封套說明,然後教咗佢 set apn, reboot, on data roaming, 只係無留意可能要 set 電信業者嗰 part。