3儲值卡有無得增值幾蚊入去?

唔得的話
咁$200Network III 用$48,佢又要收$2.5一個月
最後咪唔夠

要入多$2先夠

4G嗰張就開卡馬上扣2.5
但3G嗰張 有話新卡行政費馬上生效咩? 睇清楚~~

via HKEPC Reader for Android

冇最低入數限制?我試過Hello,Sikat,Hemat,Smartone用櫃員機 / PPS入數入幾蚊雞係唔得嘅。

以前$29  巴基卡 欠 0.5 ,我用滙丰ATM  入 $1 。
成功,不過要成 2天 才收到SMS  !  

以前$29  巴基卡 欠 0.5 ,我用滙丰ATM  入 $1 。
成功,不過要成 2天 才收到SMS  !   ...
hk1960 發表於 2015-4-30 16:41

仲可以延埋期添

via HKEPC Reader for ...
ltguaiguai 發表於 2015-4-29 18:48

乜唔係舊年十二月三十一號之前開先至七月開始扣錢咩?
我個張就係舊年十二月三十一號之前開的

via HKEPC Reader for ...
ltguaiguai 發表於 2015-4-29 18:48

你講這個?

http://www.hkepc.com/forum/redir ... 05&pid=32901436

但佢都無講唔係開卡即扣,都要7月先知係咪開卡即扣

由2015年7月1日起,儲值咭行政費 / 流動電話牌照費(“行政費”)將調整至每30日HK$2.5。如你的儲值咭於2015年12月31日當日或以前日子啟動,你的賬戶仍可享為期180日的行政費豁免 (由儲值咭啟動當日起計)

最平買3 $55增值劵,可延長180日