港中移4G Pro共用計劃今個月出現終止服務潮

原因中港4G共用試用到5月4日過期.好多機用唔到TD-SCDMA(3G).
為有出張國內聯通/中移都平過比$50/日

原因中港4G共用試用到5月4日過期.好多機用唔到TD-SCDMA(3G).
為有出張國內聯通/中移都平過比$50/日 ...
foxkit 發表於 2015-4-29 23:37

可能又再改期........ CMHK 之前都改了很多次

可能又再改期........ CMHK 之前都改了很多次
sonyericsson 發表於 2015-4-29 23:40 [url=/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=33364192&ptid=2190060][/url]

唔再改了, 最多每日半價比你

唔再改了, 最多每日半價比你
foxkit 發表於 2015-4-29 23:44

咁.... 肯定好多人走佬, 去其他台

咁.... 肯定好多人走佬, 去其他台
sonyericsson 發表於 2015-4-29 23:59 [url=/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=33364305&ptid=2190060][/url]

中港4G共用優勢已冇

中港4G共用優勢已冇
foxkit 發表於 2015-4-30 00:03

CMHK 的流動數據, 一般般, 死位多, 如果冇左中港共用數據, 可以走得, 轉台.

CMHK 的流動數據, 一般般, 死位多, 如果冇左中港共用數據, 可以走得, 轉台. ...
sonyericsson 發表於 2015-4-30 00:12 [url=/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=33364371&ptid=2190060][/url]

乜佢有提供過流動數據服務?
地鐵內好多時收唔到2G, 好彩用Pre-paid卡試

乜佢有提供過流動數據服務?
地鐵內好多時收唔到2G, 好彩用Pre-paid卡試
foxkit 發表於 2015-4-30 00:15

你用CMHK 收到4G 流動數據沒問題, 如果 掉左落 3G/2G, 同上唔到網都沒有分別.

你用CMHK 收到4G 流動數據沒問題, 如果 掉左落 3G/2G, 同上唔到網都沒有分別. ...
sonyericsson 發表於 2015-4-30 00:23 [url=/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=33364438&ptid=2190060][/url]

借過人地張CMHK 4G卡用一星期, 行港九各區, 真係~~~好彩冇上佢個台

八卦問下
最初 CMHK 得 4G <-> 2G
未有 CSL3G/HKT3G o係中間時
4G <-> 2G 是咪很困難, 很痛苦的?