攜號轉台出儲值咭一問

小弟喺3台有個號碼,想取消唔用啦,但係唔知3台CUT號碼會唔會好麻煩,所以打算帶號碼轉台出儲值咭用完就掉咗佢算啦,想出上網卡,低用量(一個月BELOW 500MB),少講電話,請問有邊個台可以攜號轉台出儲值咭又扺用?我見人仔好似最少都要俾$100,CHING們有冇更好嘅介紹?

唔該!

小弟喺3台有個號碼,想取消唔用啦,但係唔知3台CUT號碼會唔會好麻煩,所以打算帶號碼轉台出儲值咭用完就掉 ...
shumshum 發表於 2015-5-8 21:55

的士!

http://t1.hkepc.com/forum/viewth ... p;extra=&page=1

回覆 1# shumshum

Just go to 3 shop to cancel it.

你試下係咪真係你諗得咁麻煩先啦!你估cut有線咩!

我可以話俾大家知,cut 3hk 真係唔容易,我建議轉去$48 smt儲值卡,開 $38 300mb plan 一個月,有淨$10扣行政費同打電話。

你試下係咪真係你諗得咁麻煩先啦!你估cut有線咩!
Man@MFHK 發表於 2015-5-9 02:12

勇士發功之後,有線好易cut。

勇士發功之後,有線好易cut。
LKF 發表於 2015-5-9 09:01

d人懶,唔願出街,上門市填份form,依日期將個解碼器交返去指定地點,搞掂!

我可以話俾大家知,cut 3hk 真係唔容易,我建議轉去$48 smt儲值卡,開 $38 300mb plan 一個月,有淨$10扣行 ...
nt6251 發表於 2015-5-9 06:32
唔該CHING先!

d人懶,唔願出街,上門市填份form,依日期將個解碼器交返去指定地點,搞掂! ...
pooh_tigger 發表於 2015-5-9 10:10

呢個係之後嘅安排,以前唯一方法電聯客戶服務,叫佢寄cut form,幾經辛苦接通真人對話,說明cut都要問長問短,仲要在完約30-60日內填form fax去先至得,早咗或遲咗都唔彩你,你又唔知佢有心定冇意,佢收唔收到fax任得佢講,成日要打去問收到fax未,咁夠煩未?

呢個係之後嘅安排,以前唯一方法電聯客戶服務,叫佢寄cut form,幾經辛苦接通真人對話,說明cut都要問長 ...
LKF 發表於 2015-5-9 15:37

邊個話係之後安排,我5年前cut有線就已經有,我去北角的有線門市填cut form,職員唔想都要同我做,之後寄信嚟,要親自將解碼器交到銅鑼灣駱克道某商業大廈,近金鳳餐廳。