[操作疑難] 3台核武試用

仲慢過妄想通,係咪3台今日有咩問題發生??定係室內會咁差??3G限速PLAN都無咁跨張.
用左1 部紅米NOTE 4G, 1 部三星3G, 試過都係同一個情形.......
明天再試....

唔係掛...我仲有張未開...
但係我想問, tether咗落電腦,係咪都係每日過1G先會俾佢限速, 第二日解返?

唔係掛...我仲有張未開...
但係我想問, tether咗落電腦,係咪都係每日過1G先會俾佢限速, 第二日解返? ...
ken22098 發表於 2015-5-13 02:49

我係新用戶,我都想搵C兄解答我問題

開始行快左啦, 5通要等佢行順左至會快D????定係剛才信號問題....,明天再試,嚇死我

回復 1 #black062006

紅note set 3g only 會行到h+
三星Set 死wcdma
你再試下睇下紅note h+係味比三星慢30%

用緊舊巴基卡 $48/1G Plan,速度話就話 14.4Mbps,不過真係好睇地區、時間,快嘅可以去到十幾M、慢嘅可以 load 空氣,由其時搭地鐵

咁慢

又話42m

睇黎hehe好小小, 去開地方都有2.x, 情況好既有5.x+

睇黎hehe好小小, 去開地方都有2.x, 情況好既有5.x+
cclam 發表於 2015-5-13 09:24

so far hehe卡, 我未試過上到網嘅地方, 會低過6.5Mbps

so far hehe卡, 我未試過上到網嘅地方, 會低過6.5Mbps
ken22098 發表於 2015-5-13 09:51

咁上5到網地方多5多?? 有無試過九龍灣地區,要幫屋企人搵張抵用電話及上網卡,代替上台,而家限速PLAN實在太貴....