[操作疑難] cmhk $80 4g/3g 卡 睇 NOW新聞app流唔流暢 ?

因為用smartone 限速plan (384kbps)

睇蘋果動新聞, youtube, tvb新聞app 都會斷同窒, 唯獨睇now新聞app好順

ip6+用cmhk  3g/4g 儲值卡,用$30/10日 Plan,
now新聞app/mytv app/蘋果動新聞/UTV app = 流暢
youtube app= 流暢,但小幪

hktv app = 有聲無畫

ip6+用cmhk  3g/4g 儲值卡,用$30/10日 Plan,
now新聞app/mytv app/蘋果動新聞/UTV app = 流暢
youtube app= ...
denc 發表於 2015-6-2 02:27

THX 師兄有用資訊

咁睇 mytv 720p夠唔夠做??

via HKEPC Reader for Android

sneakaholic 發表於 2015-6-2 13:58

唔夠, 原因係D廣告用 720p+, 超lag.

唔夠, 原因係D廣告用 720p+, 超lag.
timothychu 發表於 2015-6-2 17:29

秘技(笑)
當出廣告Lag到停咗,你唔理佢等一分鐘,
之後按home掣出返去,再即刻入返mytv,
個廣告就會好順暢繼續play.

sneakaholic 發表於 2015-6-2 13:58

用cmhk限速plan,你唔會睇到mytv 720p架,佢自動較低解像度,以流暢優先架嘛!
所以只可以講,佢可以流暢睇到mytv 囉!

android $30/10日
youtube 360p 流暢
不過前題係收到4g

android $30/10日
youtube 360p 流暢
不過前題係收到4g
BILLOW 發表於 2015-6-3 07:30

我都用緊$30/10日
好少收唔到4g 喎