近排"上網通"好似變左做DL限速384kbs 咁:mad:,可否告佢

好似間公司特凸咁做咁,以前收唔爆嘅地方有時都1~4Mbps DL...
依家同一地方收爆都係最多得0.37Mbps...
好似專登咁,可否告她

回復 1 #no_on888

已向ofta投訴
要求賠償$400

回復 no_on888

已向ofta投訴
要求賠償$400
rr24314 發表於 2015-6-2 22:41

咁你咪有賺

等名睇報告, 呢個速度完全用唔落

回復 3 #no_on888

打上中港通問一張上網通開8GB plan 要幾錢 佢答你400$

最reliable source of info 係中港通提供

如果變左384kbps限速,剩低D容量都唔知點算

回復 no_on888

已向ofta投訴
要求賠償$400
rr24314 發表於 2015-6-2 22:41

投乜鬼, 佢可以話公平使用量係1MB你都吹佢唔脹.  

數據服務之公平使用條款

使用數據服務時,當客戶達到公平使用量(由本公司適時制定),客戶可繼續使用數據服務,所獲分配的網絡資源將被調低,於網絡繁忙時,客戶的數據體驗或會受到影響,但在任何情況下,數據傳輸速度(上載及下載)將不會受限制至低於 384 kbps。

數據服務的實際速度將因應不同因素而有所偏差,包括互聯網之實際情況、伺服器運作速度、網絡性能、覆蓋範圍、地點、所使用之電腦或裝置、硬件、軟件、用量水平及其他因素。

投乜鬼, 佢可以話公平使用量係1MB你都吹佢唔脹.  

數據服務之公平使用條款

使用數據服務時,當客戶 ...
buynaka 發表於 2015-6-3 14:30

但你睇我d圖都知我好多時都低於 384Kbps....

但你睇我d圖都知我好多時都低於 384Kbps....
no_on888 發表於 2015-6-3 15:05

你睇埋第二段,祗要佢喺香港其中一個位駁到384kbps你都冇佢符的。