[操作疑難] 最平方法養一個大陸號碼

需要一個大陸號碼開脹戶淘寶親戚聯絡等等.  極小用話音, 最重要係收發到短訊(量不多), 數據小量即可, 速度無所謂.

用緊中移一卡兩號服務, 獨立出一張大陸卡會唔會平D?  可否介紹一下.

唔該~~~

需要一個大陸號碼開脹戶淘寶親戚聯絡等等.  極小用話音, 最重要係收發到短訊(量不多), 數據小量即可, 速度 ...
neo338388 發表於 2015-6-5 13:27

廣州從化卡,月費$15返$15,店主就聲稱移動/聯通公司呢個優惠期係一年,但係用咗咁多年都未停過,夠期就自動延長(好似Whatsapp咁),所以,係變相嘅零月費卡。

東莞0月租毛卡,不過,有師兄話只係頭一個月0月租,之後好似有低消$1,實情係點,要開咗卡嘅師兄先知啦。不過呢張唔知係咪因為係GPS定位卡,好似話唔可以用嚟申請淘寶微信嗰啲帳號。

如果你要申請淘寶、微信等嘅帳號嘅卡,最好買之前問下個賣家。

需要一個大陸號碼開脹戶淘寶親戚聯絡等等.  極小用話音, 最重要係收發到短訊(量不多), 數據小量即可, 速度 ...
neo338388 發表於 2015-6-5 13:27

出張大陸卡點平都好.. 你係香港收唔到短訊.

回覆 3# mcdull

點解唔得
聯通大陸卡係香港收PCCW
收大陸number sms一定無事 日日用緊poi

講緊純大陸卡...

廣州從化卡,月費$15返$15,店主就聲稱移動/聯通公司呢個優惠期係一年,但係用咗咁多年都未停過,夠期就 ...
mdws2002 發表於 2015-6-5 14:30

唔該師兄, 等我搵下廣州從化卡先, SSP應該有賣吧?

講緊純大陸卡...
mcdull 發表於 2015-6-5 14:42

大陸卡,只要有開通港澳漫遊,係香港一樣係可以收發短訊。
我張用咗差唔多有十年嘅深圳如意通同埋兩三年前先係鴨記買嘅深圳版一卡兩號,係香港收發短訊完全無問題,而且發短訊返大陸嘅收費同係大陸發係一樣。

出張大陸卡點平都好.. 你係香港收唔到短訊.
mcdull 發表於 2015-6-5 14:34

大陸卡係香港收唔到短訊?  但係我張香港卡(1卡2號)收到大陸短訊喎!

如果係咁大陸人用佢地張卡係香港咪收唔到短訊?

師兄講多D好嗎?

唔該師兄, 等我搵下廣州從化卡先, SSP應該有賣吧?
neo338388 發表於 2015-6-5 14:43

呢啲卡,只能淘。
或者睇下係Y拍或Dc Fever或者呢度嘅拍賣區,睇下有冇人放出嚟。
深水埗應該係無得賣啦。

大陸卡,只要有開通港澳漫遊,係香港一樣係可以收發短訊。
我張用咗差唔多有十年嘅深圳如意通同埋兩三年前 ...
mdws2002 發表於 2015-6-5 14:48

一卡兩號緊得啦, 我都係用如意通收大陸短訊.