想問有無儲值卡耐用?每個月用1GB倒

是咁的小弟10月到期..
部電話可以行雙卡雙待

想由4G PLAN...轉去順VOICE
再買張儲值卡黎用data (唔洗無限)
有無d 卡幾GB用成半年-一年

我都想知

留名候教

via HKEPC Reader for Android

是咁的小弟10月到期..
部電話可以行雙卡雙待

想由4G PLAN...轉去順VOICE
再買張儲值卡黎用data (唔 ...
hkcrazydog 發表於 2015-6-19 15:34

7仔八達通卡,面值︰$98
開卡頭半年,自動扣$58,每30日送300MB。

亦可以自己開Plan,$90/30日,包1000分鐘同800MB數據。

亦有純數據Plan,$218/2G,有效期限=儲值卡有效期。

如果你要data唔月結,玩累計,選擇只有:
1.pccw $218/2G/365日(首選hello)
2.cmhk $148/1G/永久 (4G/3G漫遊卡)
3.上網通 $400/8G/365日 (賣$2xx)
4.華龍卡$138/2G/365日(速度唔過1M)
5. 現代移動$330/10G/365日 (賣$2xx)
6.hehe $38/2G/180日

上網通都變了限速,仲有5個月,成10GB,雞肋

5. 現代移動$330/10G/365日 (賣$2xx) <-- 呢張OK 嗎?

P.S. 我用緊上網通 10月到期, 剩4GB

如果你要data唔月結,玩累計,選擇只有:
1.pccw $218/2G/365日(首選hello)
2.cmhk $148/1G/永久 (4G/3G漫 ...
ckleung0923 發表於 2015-6-19 17:19

看來1.pccw 最好

看來1.pccw 最好
bl2228 發表於 2015-6-19 19:24

折實$145用365日,仲有入錢過程送嘅數據未計,如張hello係4G, 就爽爆

回覆 5# ckleung0923

hehe有2gb $38 180日plan?唔係得30日咩?