[求助]smartone 手機可以share wifi, 但wifi 蛋就no service

點解會咁???
wifi 蛋就no service

己測試過個wifi 蛋係冇事

1.蛋未set up
2.制式不兼容

Block 了

1.蛋未set up
2.制式不兼容
fxffx 發表於 2015-6-20 16:57

1.蛋未set up
我用另一張卡可以share到!

2制式不兼容
??? 我用csl可以share到....

回覆 4# pbfans
SMC在蛋的APN是internet

回覆  pbfans
SMC在蛋的APN是internet
cpk 發表於 2015-6-20 17:35

題外話...我用華為e5372, apn係咪一定要連緊線先可以改到....?
我試過拎1張可以比pocket wifi用到既卡改左apn, 做internet 同 smartone
轉返張smartone都係寫住no service....

題外話...我用華為e5372, apn係咪一定要連緊線先可以改到....?
我試過拎1張可以比pocket wifi用到既 ...
pbfans 發表於 2015-6-20 18:24

收五到轉apn都無用, apn係收到訊號指派你去isp咩server

收五到轉apn都無用, apn係收到訊號指派你去isp咩server
暴力乂狗仔 發表於 2015-6-20 18:45

但點解手機可以share到, 但係pocket wifi 就寫no service 既, 係咪smartone block左呢個 function

我csl 手機同 pocket wifi 2個都用到

利申: smartone 係公司plan....

3G or 4G?
頻率問題?

3G or 4G?
頻率問題?
pooh_tigger 發表於 2015-6-20 18:54

應該係退速3g