中移動日本卡 vs 聯通日本卡

之前用過聯通,起香港只有10mb, 去到日本先有5g

起日本下載速度約600k

請問移動果張好唔好用?

thanks!

用過中移,係日本仲慢過聯通

用過中移,係日本仲慢過聯通
z888888 發表於 2015-6-22 22:37

備有5GB日本數據
.支援最高42Mbps網絡下載速度,實際連線速度會受不同因素影響

計返價錢,聯通貴過移動好多
聯通得5g, 移動有20g

咁聯通應該好d

四月去名古屋時,我用iPhone同中移動20GB,個frd用note4同聯通5GB,我用google map load地圖同定位都快,佢用就成日load唔到同定唔到位。搭近鐵時聯通更加係收唔到,中移動就三至四格。但其實大家都係用softbank,唔知點解會有分別。

備有5GB日本數據
.支援最高42Mbps網絡下載速度,實際連線速度會受不同因素影響

計返價錢,聯通貴過移動 ...
ronan 發表於 2015-6-22 23:08

你試下就知,有人都答左,有20gb又點,根本慢到pk,平均得1xxkb

聯通雖然都唔係快,但接收反應好d,唔係慢得黎仲要等

上星期日本Nagoya返離...用中移...市區大概平均download 5M, upload 1M...用softbank我覺得好收過Docomo!

四月去名古屋時,我用iPhone同中移動20GB,個frd用note4同聯通5GB,我用google map load地圖同定位都快,佢用 ...
shingfungc 發表於 2015-6-23 06:51

手機接收問題?

今日行過鴨記,聯通日本卡賣$198 only, 記得上年都要$230

同埋好多人買綠色的富士日本卡$120

得好少舖頭有cmhk 日本卡,唔知幾錢

如果cmhk 日本卡要$250, 咁都係買返聯通日本卡算了