0月費大陸儲值卡 + 訪港wifi = 0月費 無限 wifi?!

0月費大陸儲值卡 + 訪港wifi = 0月費 無限 wifi?!

本人已測試過0月費聯通卡用訪港 wifi。
用齊 pccw 和 hkbn wifi。

只要是大陸號碼在香港用訪港 wifi,
不論是 pccw/csl (e.g 便利店、電話亭)或 hkbn (e.g麥當勞)
都可全日任用,沒有限時。

pccw/ csl , 連1次 (apps - wifi遊香港 或按*165#,取密碼再輸入) = 7日任用 wifi,中途沒有 sim卡也用到。過7日後應該可以再用 sim 卡再續7日,如此類推。冇講話唔得,有待驗證。

hkbn (例如麥當勞,starbucks 等),
開 apps - hkbn wifi全港通,
可以每天24小時任用,
每兩小時連一次,
沒有限20分鐘。

ps: 可能已有不少人知了

邊度有得賣?

PCCW / CSL WiFi 試過用漫遊嚟香港嘅大陸卡(一卡一號,不是一卡兩號,因為一卡兩號有香港號碼係攞唔到 code)按 *165# 攞 code 發現張攞 code 電話卡一定要處於漫遊及備用狀態,一但關機或收唔到電話訊號,WiFi 會提示要再登入
Code 可以用喺另外一部裝置作登入,並不限於電話卡之電話,一經登入,登入之裝置之 Mac Address 便會登記咗喺 server 度,下次用同一裝置會自動登入

感謝 C HING 們 無私奉獻 !

wifi全網通一早俾人破左,留意下app下留言

邊度有得賣?
khy 發表於 2015-6-26 02:23

是大陸號碼就用到

wifi全網通一早俾人破左,留意下app下留言
eeeuser 發表於 2015-6-26 09:11

我試過用 android 4.4 手機唔識破解,連左電腦同開檔案都唔得...

邊度有得賣?
khy 發表於 2015-6-26 02:23

我在淘寶買聯通儲值卡(廣東從化),29.9人民幣,0月費,廣東省內接聽免費,一卡一號,有來電顯示,可在一起沃取免費上網數據和免費短訊,支持港澳台等20多個國家漫遊。

我在淘寶買聯通儲值卡(廣東從化),29.9人民幣,0月費,廣東省內接聽免費,一卡一號,有來電顯示,可在一 ...
rickysze1 發表於 2015-6-26 10:49

唔知係咪你講個張,我見到有個xx女神賣既卡話待机3个月内,需要产生一次打接
电话/发短信/流量上网的通信行为!联通所有卡必须执行!