緊急求救 - 轉台轉到個電話號碼無左。。。。。

話說我有3張卡係人仔台
1主2副,
之前攪左轉台手續
後來發現有2個no成功1個no入唔到新網

打去一問,
唔知係新台果邊問題定邊度出問題
將人仔主sim轉先左,所以副sim被人仔停了轉唔到台

人仔話,因為主sim停左所以副sim就跟住停
由於副sim係增值服務,所以我再不能攞返被停的號碼。。。

有無ching有過以上情況?
我想要返我用左10幾年既no。。。
有無suggestion可以比我試下?

萬分感謝~

如果個號原生人仔台, 即刻去人仔台傾上台指定要返嗰個 no
如果個號原生其他台, 之前帶過去人仔台嘅

10幾年的no都唔記得係邊出。。。

咁即係無辦法再攞返呢個號碼?!

好似有 ching 識查

回覆 3# ecorange

呢度p.38 開始有寫d 電話number —配左比邊間公司
祝c hing 好運

好似有 ching 識查
Botti 發表於 2015-6-26 14:05

但係查到若果唔係人仔台開的。。。
咁點算?
有無得要求新台果邊幫我拎返?
而家係佢地攪到我無左個no。。。

其實被停台﹐個Number唔會即刻交回原本的電訊商的。

因為當初都預左有客戶因為欠費而被暫停服務﹐所以都會有3個月(好似)的暫存期﹐期內都係由服務中的電訊商處理﹐但唔可以把number交給其他客使用。

暫存期內如果服務無重開﹐number 才會交回原有分配的電訊商。

換句話說﹐樓主而家應該係搵番人仔台處理﹐睇下用什麼方法去重啟服務便可。

其實被停台﹐個Number唔會即刻交回原本的電訊商的。

因為當初都預左有客戶因為欠費而被暫停服務﹐所以都會 ...
peter_chan 發表於 2015-6-26 14:30

佢話副卡係增值服務,主卡停左就會停
我問佢如果我重新簽plan得唔得,佢話唔得,因為主卡已轉走,副sim係增值服務,已停左就開唔返
我問佢我點先可以拎返個no,佢話無辦法。。。。。。。。。

佢話副卡係增值服務,主卡停左就會停
我問佢如果我重新簽plan得唔得,佢話唔得,因為主卡已轉走,副 ...
ecorange 發表於 2015-6-26 14:37

開個新Number 再叫他們link up番副卡number得唔得?

或者 帶番原有number番人仔台又得唔得?

最好問多一兩間分店﹐或者上客方網站直接問﹐睇下有無其他方法處理。

如果 人仔台 都做唔到﹐睇怕你的number真係凍過水。

開個新Number 再叫他們link up番副卡number得唔得?

或者 帶番原有number番人仔台又得唔得?

最好問 ...
peter_chan 發表於 2015-6-26 15:03

新台個sales話其實人仔有辦法做到,只係佢肯唔肯幫你做
而家就係佢唔肯幫我做。。。。。。。