想請教截數日轉台問題

小弟3台合約截數日為每月20號,我已經申請咗下個月20號(2-4am)轉台去SMT,申請完先諗到應該隱陣啲19號轉台 想請問我會唔會因為噉樣而被3台多收一個月月費? 唔該~!!

你講清楚合約到期日、定截數日先?兩個日子係同一日定唔同日子?

假如你15號完約、20截數,咁你可以16,17號mnp 走,萬一錯資料mnp 唔到都有時間再試mnp

假如同一日都係20號、咁只可以20號下午2-4pm mnp走,早左會當違約、就算你比左最尾個月月費都咁話

假如20完約、但下個月15號先截數,一係乖乖地比多一個月錢、一係打上台問可唔可以唔預繳一個月、只係預繳個5日錢…

via HKEPC Reader for Android

delete

回覆 1# shumshum
其實你最好先問 3HK 最早和最後 邊日可帶走 No., 上次我門市問, 他寫上紙給我的 !!

你講清楚合約到期日、定截數日先?兩個日子係同一日定唔同日子?

假如你15號完約、20截數,咁你可以16,17 ...
bababa1hk 發表於 2015-6-29 01:40

唔好意思呢 補充返少少
我合約期已經完咗喇,3HK嗰邊20號截數,已申請轉台SMT20號2-4AM生效…我擔心會唔會太過MUN 3HK嗰邊會收多我一個月月費。

THANKS!

回覆  shumshum
其實你最好先問 3HK 最早和最後 邊日可帶走 No., 上次我門市問, 他寫上紙給我的 !! ...
justylam 發表於 2015-6-29 09:01

請問 我已經去SMT APPLY咗轉台,仲可以去3HK問?

唔好意思呢 補充返少少
我合約期已經完咗喇,3HK嗰邊20號截數,已申請轉台SMT20號2-4AM生效…我擔心會唔會 ...
shumshum 發表於 2015-6-29 11:51

冇約就早一日吧

冇約就早一日吧
buynaka 發表於 2015-6-29 13:53

請問我可唔可以打去SMT叫佢提早轉台?

請問我可唔可以打去SMT叫佢提早轉台?
shumshum 發表於 2015-6-29 14:18

大部分台, 提早或延遲 MNP 通常要收費.

回覆 6# shumshum
梗系可以啦, e+ 你仲系 3HK d 客, 問咗系 within 你轉走 d 日子就 ok, 如果吾系, 就叫 SMT 改改日子.

但 SMT 收吾收手續費就吾知, 應該好過俾多個月月費 ... ^_^