大陸移動卡壞左,點先可以補領?

好多年前係關口啲檔口買的
大卡來
近來插入電話無信號

前幾日拎去中移服務廳佢話張卡有錢,不過壞左,要換卡
如要換卡
1. 一係有卡密碼。   或
2. 要填表

好多年前買落
卡套已經無左,當時都無留意乜野密碼

填表
份表要寫名身份証充值記錄等等
多年前檔口買,根本唔洗實名認證
充值記錄,每次都係檔口充值,無發票

如果我手上只有張sim card
有咩方法可以換過張卡?
或者我再去多次服務廳,但今次要求換nano sim
佢會唔會又要我提供以上資料?

有無ching有經驗呢?
因為個號碼係靚號
所以想保留

Thanks

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

好多年前係關口啲檔口買的
大卡來
近來插入電話無信號

前幾日拎去中移服務廳佢話張卡有錢,不過壞左,要換 ...
ecorange 發表於 2015-7-6 18:25
即刻當面入錢/ 去7仔買增值卷入錢算唔算?

即刻當面入錢/ 去7仔買增值卷入錢算唔算?
semuel 發表於 2015-7-6 19:01

其實佢張form係咁既

而且佢寫,以上資料要有2個match到先會補密碼比我
有左密碼先可以換卡。。。。。。

我張卡壞左,咁條件一“有效sim卡“可能已經唔當match。。。
通話記錄。。。幾個月先上大陸一次,都唔記得幾個月前打過咩電話
激活時間、單據、發票。。。咁多年前既事。。。

所以如果我去充值,充其量只符合其中一個條件。。。。。。。。

you get a dim hope!

you get a dim hope!
fxffx 發表於 2015-7-6 20:29

咁悲哀。。。。。

咁悲哀。。。。。
ecorange 發表於 2015-7-6 21:47

不如試下清潔下 張SIM卡 金手指 收到信號拿拿聲改密碼 睇有冇機

不如試下清潔下 張SIM卡 金手指 收到信號拿拿聲改密碼 睇有冇機
千葉涼平 發表於 2015-7-7 02:26

我琴晚用擦膠擦過,開機顯示注冊失敗,一陣上大陸睇下有無信號先

請問除左擦膠,仲有咩好方法清潔又唔會損壞張卡?

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

我琴晚用擦膠擦過,開機顯示注冊失敗,一陣上大陸睇下有無信號先

請問除左擦膠,仲有咩好方法清潔又唔會 ...
ecorange 發表於 2015-7-7 07:26

用膠紙睇下痴唔痴得走D污積

via HKEPC Reader for Android

用膠紙睇下痴唔痴得走D污積

WING1888 發表於 2015-7-7 07:32

千葉涼平 發表於 2015-7-7 02:26

Failed...
Sosad......

Failed...
Sosad......

ecorange 發表於 2015-7-8 18:27

換手機試,試到得唯止