個個月都爆data package, 加pocket wifi 定賠錢好?

我本身用smt 500mb, 一個月大約用1.5g ,我本身個plan 扣左refund, 一個月交$150 左右

但依家個個月都要交$300, 因為smt $40/200mb

我剛剛續了netvigator, 送csl 6g sim 咭一年

我本身smt 個plan 去到今年12月頭先完

我唔想成日換咭,請問應該加pocket wifi 好? 定係賠錢比smt, 帶no. 轉去csl.?

thanks!

我本身用smt 500mb, 一個月大約用1.5g ,我本身個plan 扣左refund, 一個月交$150 左右

但依家個個月都要交 ...
ronan 發表於 2015-7-12 21:37

送嗰張都未必俾你mnp

咁點解smt 當到頂時, 做乜唔換卡? 飛線?

呢個情況,買隻wifi蛋插pccw張6GB 卡,電話爆data就用佢黎上網。

12月到期,無論轉台與否,加每月data去2GB唔駛煩。

via HKEPC Reader for Android

送嗰張都未必俾你mnp
smallfaihk1111 發表於 2015-7-12 21:44

Netvigator CS 話可以MNP

如果係CSL 客戶,只送6 個月

如果唔係CSL 客戶就送12 個月

咁點解smt 當到頂時, 做乜唔換卡? 飛線?
suiyan 發表於 2015-7-12 21:51

我依家都有飛線,飛去另一張ONE2FREE PREPAID 咭,$88/1G

但好似無乜SO.......之後轉用KK CSL, 但好似好慢,仲慢過SUN MOBILE 的4G LITE

呢個情況,買隻wifi蛋插pccw張6GB 卡,電話爆data就用佢黎上網。

12月到期,無論轉台與否,加每月data去2G ...
mryung2000 發表於 2015-7-12 22:06

其實我計過條數,依家要賠$600-$800 比SMT, 已經可以買隻POCKET WIFI

其實我本身都有部LG PRO 2, 可以放WIFI, 但好大部.....

如果用POCKET WIFI, 會唔會好過用LG PRO 2? 例如會唔會無咁快無電?

POCKET WIFI 4G 有冇好介紹?

THANKS!

緊係唔好賠錢益smt啦
2揀1, 就緊係蛋蛋啦, 大班人去旅行都可以share wifi嘛.

緊係唔好賠錢益smt啦
2揀1, 就緊係蛋蛋啦, 大班人去旅行都可以share wifi嘛.
suiyan 發表於 2015-7-12 22:38

我之前去旅行,用lg pro 2 放wifi, 朝早8:00用到下午3:00, 電量由100%跌到30%

請問如果用pocket wifi 會唔會好d?

thanks!

中移果隻CM512可能夠你用足一日