點解依家限左流量,電訊服務反而倒退?

初初有 4G 無限上網果陣,123 可以去到 80-90Mbps ,PCCW 可以超過 100Mbps
我當依家多人用左4G,無理由去返 3G 年代既速度
到依家一刀切,限你 DATA 唔再無限上網
速度都同 3G 差唔多,最多高多少少,反而電話接收係比初初4G仲要差左

價錢又收足,服務就倒退,係香港無機構再出監管既問題嗎?

根本冇乜投資.
但狂收客.  以前用既人唔多, 而家呀毛都上facebook.. 當然唔夠分.
我仲記得當年上4G前 one2free 唔知邊個高層大大聲.. 上左4G 就冇流量問題唔會限速.  真係呢.

根本冇乜投資.
但狂收客.  以前用既人唔多, 而家呀毛都上facebook.. 當然唔夠分.
我仲記得當年上4G前 one2free 唔知邊個高層大大聲.. 上左4G 就冇流量問題唔會限速.  真係呢.
mcdull 發表於 2015-7-15 18:30
加上很多業主反對流動營辦商安裝基站,包括閣下

加上很多業主反對流動營辦商安裝基站,包括閣下
octopusman 發表於 2015-7-15 19:24

我好似冇乜反對過喎

我好似冇乜反對過喎
mcdull 發表於 2015-7-15 19:39
如果是你居住的屋苑呢?

如果是你居住的屋苑呢?
octopusman 發表於 2015-7-15 19:51

no problem.. so?  會唔會問埋我個窗?

no problem.. so?  會唔會問埋我個窗?
mcdull 發表於 2015-7-15 20:11
因為很多人收到這些資訊,便會反抗。一般大型屋苑不會問埋你家中的窗戶。

因為很多人收到這些資訊,便會反抗。一般大型屋苑不會問埋你家中的窗戶。 ...
octopusman 發表於 2015-7-15 20:30

I had at least 10 wifi devices on in my house around me.  Can't avoid at all.

回覆 2# mcdull

無流量問題,不過有盈利壓力。同埋講呢番話嘅CEO喺合併後已被炒魷,所以同希臘問題一樣,新政府上場後,舊政府講嘅就唔算數。

香港表面自由,實際得李老豆