中國移動香港(PEOPLES)香港會展中心表現

日期︰2015年7月19日
時間︰13:59
位置︰Hall 1近榆林書店
頻段︰2600MHz

所見情況︰好像於該處安裝了基站,4G LTE 2600MHz好像接近接收滿格
Hall 1速度 (1).jpg
Hall 1速度 (2).jpg

我記得舊年定早幾年去係完全收唔到電話

我記得舊年定早幾年去係完全收唔到電話
tray 發表於 2015-7-19 21:34
連2G都沒有,不知道今天看見是錯覺或短暫租約?

係,所以我琴日去書展都打到電話又上到網都覺得

係,所以我琴日去書展都打到電話又上到網都覺得
tray 發表於 2015-7-19 21:37
還有,之前的2015香港國際旅遊展使用數據服務出現困難。

唔係呀, 我呢幾日都係附近都無問題

唔係呀, 我呢幾日都係附近都無問題
type1668 發表於 2015-7-20 01:18
是否展覽廳內?

多謝樓主在人仔FB上日日提醒

cmhk, 係3樓完全上唔到網...仲話4g...可能太入吧..

儲值咭名稱︰4G/3G數據及話音儲值卡
日期︰2015年7月26日
時間︰12:33、12:34、12:35、12:37
地點︰香港灣仔博覽道一號香港會議展覽中心展覽廳1近大會舞臺,請看附圖︰ACGHK2015_Guidemap_exhibitors1_testing Point.jpg以「Testing Point」的位置
香港會議展覽中心展覽廳1 Speedtest速度(1).jpg
香港會議展覽中心展覽廳1 Speedtest速度(2).jpg
香港會議展覽中心展覽廳1 ofca速度 (1).png
香港會議展覽中心展覽廳1 ofca速度 (2).png
ACGHK2015_Guidemap_exhibitors1_testing Point.jpg