星期三要去北京公幹3個weeks ,

急問,星期三要去北京公幹3個weeks
咁去中移動買邊張卡好? 但我個電話唔support 大陸個td-lte,點算?

另外要一張sim card, 可以share 流量比我部平板

各位大神有咪advice?
定系買一張電話卡只可以可以打電話,另一張卡凈流量比平板用?

平板係乜野型號?
要一張sim card, 可以share 流量, 你張 sim card 係咪插去你部用唔到 TDLTE 的手機度?
洗唔洗上Facebook? 有冇 vpn?

部平板是asus nexus 7
電話是早2-3年前的黑莓
上網就一般個d就ok,系大陸都遇左上唔到facebook, google 個d。。。etc
一般用黎whatsapp, wechat, send email

any advice pls?

急問,星期三要去北京公幹3個weeks
咁去中移動買邊張卡好? 但我個電話唔support 大陸個td-lte,點算?

另 ...
Exawhy 發表於 2015-7-20 21:32
下次要準備support TD-LTE 手機
今次可用~

回覆 5# note3028

中港7日上網卡好像好d,之後增值100蚊1g,不過得valid 7日
http://hk.chinaunicom.com/mobile/20239

另外想問去鴨寮街去行行,會唔會穩到d平d的卡呢?

回覆  note3028

中港7日上網卡好像好d,之後增值100蚊1g,不過得valid 7日

另外想問去鴨寮街去行行,會 ...
Exawhy 發表於 2015-7-21 11:05

呢張卡打唔到電話

回覆 7# EvilKo

我知, only for 數據
鴨記個邊d card點呢?

回覆  EvilKo

我知, only for 數據
鴨記個邊d card點呢?
Exawhy 發表於 2015-7-21 12:05

跨境王 加強版 得 500M 30日,唔知夠唔夠你用
我見 Yahoo 賣 9X SSP應該差唔多
不過開咭,扣除服務費立立雜雜嘅話,可能要增值 $1X 先夠開 30 日 plan
咁好似比例上仲貴過大中華卡

回覆  note3028

另外想問去鴨寮街去行行,會 ...
Exawhy 發表於 2015-7-21 11:05

如咁計返,3星期基本消費近300hkd
如入返張毛毛卡作主/備用都可,一毫一M, 短旅游工作用毛一流,長旅行工作,可援衝到日的地,再考慮入當地卡,前提你唔上FB