跨境王加強版(非廣東省內)一問

係樓梯底用$88買左張面值$138(內有$80可用)跨境王加強版。去到雲南省就開咭,知$80會即時扣$18月費剩$62, 打*118*448#想啟動$48/300MB/7日,點解開唔到?$48/300mb只限廣東省?廣東省外要開$28/200mb?

聯通網頁:
1.廣東省外的數據服務如何收費?是否需另外申請開通?
答:廣東省外的數據服務需申請開通,簡易開通:致電*118*221#,收費$0.003/ KB,用戶可另行申請開通中國大陸(省外)日套餐;省外日套餐(日費$28包200MB,當日其後數據0.3/MB),簡易開通:致電*118*181#。

好彩係中移動買左張$148/1.5GB/10日,雲南全程也收到4G,正!
https://1cm.hk.chinamobile.com/o ... CH4G&lang=zh_hk

回復 1 #Tech4Lee

可能山東聯通block左......
聯通香港都吾想咖

其實重點係咪因「去到山東」先開卡開plan.....code不適用於大陸聯通

係雲南,已改。以為呢張聯通全國通行,所以去到當地才試開,點知開不到。上到網,但日間只用whatsapp文字加d相,一晚已無哂錢。好彩有師兄介紹的中移動,救左我一命!

係雲南,已改。以為呢張聯通全國通行,所以去到當地才試開,點知開不到。上到網,但日間只用whatsapp文字加 ...
Tech4Lee 發表於 2015-7-22 08:13

所以問題就向開卡位置了,有D人會諗住慳得一日得一日,去到當地先開卡或申請plan,其實大部份用嘅code只限香港使用

係樓梯底用$88買左張面值$138(內有$80可用)跨境王加強版。去到雲南省就開咭,知$80會即時扣$18月費剩$62,  ...
Tech4Lee 發表於 2015-7-22 01:16
香港聯通d卡, 要系香港開定卡和數據包先 ...

香港聯通d卡, 要系香港開定卡和數據包先 ...
justylam 發表於 2015-7-22 10:33

原來係咁,唔該師兄!

其實,你點開咭?

聯通開咭要打出個電話,唔可以係任何service hotlines喎。

數據包係可以在中國國內開,如果唔係一日包點算?呢樣我用跨境王試過,開到嘅。

想問下跨境王加強版用唔用到國內4G?