聯通+順豐真係好野

上星期五起聯通訂左張電話咭,點知要到今個星期一6:00pm 先發貨,今日已經星期三,都仲未收到

如果用當平郵咁寄,都已經收到了

順豐真係好野!!!! 起香港寄野竟然三日都收唔到

YAHOO BID MTR交收.即日取

上星期五起聯通訂左張電話咭,點知要到今個星期一6:00pm 先發貨,今日已經星期三,都仲未收到

如果用當平 ...
ronan 發表於 2015-7-22 21:23

電話卡試過唔俾用平郵寄來香港

電話卡試過唔俾用平郵寄來香港
cfpang 發表於 2015-7-22 21:45

其實我係由香港聯通個網訂,速運係順豐

我張咭上星期五訂,可能聯通五天工作,星期六無人返工,所以星期六無得發貨

所以星期一先發貨,點知睇返順豐,先知道成18:00 順豐先收件

其實可以網上比錢然後踩上聯通尖沙咀office 拎

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

其實可以網上比錢然後踩上聯通尖沙咀office 拎

(Sent from EPC Pocket iPhone app)
ecorange 發表於 2015-7-22 22:36

我返工佢返工,我收工佢地收工,就唔到時間

反而我有興去順豐的門市拎

正常。。。。。。。。

其實我係由香港聯通個網訂,速運係順豐

我張咭上星期五訂,可能聯通五天工作,星期六無人返工,所以星期 ...
ronan 發表於 2015-7-22 22:20

重要開工後磪認收到錢先做件, call 順豐
順豐送件唔係即收到即送
工廠區要睇做嗰幾幢大廈位哥哥多唔多野做
自己野, 去 7 仔或直接順豐攞重快

重要開工後磪認收到錢先做件, call 順豐
順豐送件唔係即收到即送
工廠區要睇做嗰幾幢大廈位哥哥多唔多野 ...
Botti 發表於 2015-7-23 08:55

我好少用速遞,之前起taobao 訂野,一般都係四日就收到,但今次起香港訂野,要等成個星期都未收到,我返工成日聽人講如果要send 野,搵courier 朝早收件,要下午先收到,呢個好合情好合理,但順豐要等成個星期都收唔到就真係唔可以接受,當然唔排除聯通用最平果隻方式去送件,所以咁耐都未收到

你收件係住宅定係工商大廈??