[操作疑難] 人仔卡增值問題?

適用於優惠期*內使用網上、繳費靈、八達通繳費機或信用卡自動增值
*優惠期至另行通知。        適用於使用其他增值方法
$10 - $295        -----        -----        30 日
$30 - $49        5%        -----        30 日
$50 - $1996        15%
信用卡apm按製過數=信用卡自動增值
是否
唔明信用卡自動增值

[quote]適用於優惠期*內使用網上、繳費靈、八達通繳費機或信用卡自動增值
*優惠期至另行通知。
https://1cm.hk.chinamobile.com/site/login.html?lang=zh_hk

我用這 link 頁上右邊儲值卡增值, 信用卡增 $50, 卡上多 $57.5

八達通信用卡自動增值呢個概念明嗎
http://www.hk.chinamobile.com/tc ... ces-vas-method.html

不如你講清楚你想知既野先?
按掣過數當然唔等於自動增值

不如你講清楚你想知既野先?
按掣過數當然唔等於自動增值
tamchicken 發表於 2015-7-31 16:45

末用過電話費自動轉帳
是否好似交水費去簽名申請

末用過電話費自動轉帳
是否好似交水費去簽名申請
58238 發表於 2015-8-1 11:12

用人仔的信用卡自動增值, 應該你拎張信用卡去門市填 form 加落邊張儲值卡 no. 就 ok.

本人親自去門市帶自己身份證Visa/Master信用卡,你話辦儲值卡用信用卡自動增值,係兩個情況下CMHK先會自動扣數,一:儲值卡到期前一天,二:儲值卡低於幾多錢,每次自動扣幾錢增值幾多由自己話事。但記住信用卡轉有效期、轉卡號、信用額度不足引致CMHK扣唔到貴客自理

但記住辦自動增值亦都要保留大卡證明你係該號碼擁有人,所以無以為辦自動增值就等於有名登記

多謝樓上二位師兄意見

自動增值手續過於繁複

用bbs或達通會簡單好多

不過要記得每月入錢

多謝樓上二位師兄意見

自動增值手續過於繁複

用bbs或達通會簡單好多

不過要記得每月入錢 ...
58238 發表於 2015-8-1 23:23

點解要每月入錢?用量大嗎?

樓主其實想問乜