[操作疑難] 急求逃離上台方法?:張約今月15號到期,想MNP到儲值卡!

CSL 1G約 8月15號到期,MNP前需唔需要先1個月通知CSL取消服務?
1,有咩MNP卡啱我用?
預計用量:2G內,通話:唔多講有就得  速度:接收OK的話 3xx K都較用
2,扒文見到MNP有D開通需時,有D要過冷河睇多左有D亂
如果唔夠時間過上面張卡,又無方法可以先過其他卡?

CSL 1G約 8月15號到期,MNP前需唔需要先1個月通知CSL取消服務?
預計用量:2G內,通 ...
lks815300 發表於 2015-8-1 10:26

永遠帶NUMBER 轉台都不用通知使用中的服務商﹐一旦通知便會安排停台﹐一停台你便帶唔到NUMBER 走人。

除非你帶number去同台的儲值卡 (包括CSL 去 SUN)﹐否則係唔需要任何過冷何的﹐只要新台肯做你生意便可。

建議先mnp到中移動,如話音通唔多,入$120可用約1.5個月,之後再打算。

永遠帶NUMBER 轉台都不用通知使用中的服務商﹐一旦通知便會安排停台﹐一停台你便帶唔到NUMBER 走人 ...
peter_chan 發表於 2015-8-1 10:31

終於明白點解要過冷河,唔該曬!

建議先mnp到中移動,如話音通唔多,入$120可用約1.5個月,之後再打算。 ...
smallfaihk1111 發表於 2015-8-1 10:43

問多個縮數問題:街外買張卡到門市搞會唔會收手續費?定係到門市直接買好D?

問多個縮數問題:街外買張卡到門市搞會唔會收手續費?定係到門市直接買好D? ...
lks815300 發表於 2015-8-1 12:00

要帶NUMBER﹐當然係直接去門市攪啦。

出街買的已經配了number﹐係唔會同你攪轉number(即你使用中的number)的。

問多個縮數問題:街外買張卡到門市搞會唔會收手續費?定係到門市直接買好D? ...
lks815300 發表於 2015-8-1 12:00

街外買卡唔受理,要去台搞。

我 31/07 csl 約滿, 我上星期都 MNP 去了人仔 4G/3G 漫遊儲值卡, 無封套的, 一定門市做, 但收正價 $108, 開卡剩 $106. 街卡已有號碼 assign, 吾會做的。
CMHK 4G 3G數 據及話音漫遊儲值卡.jpg

黎緊 3 9月8號 到數,但9月4號截數。最遲係咪幾日前先MNP都可以。

都準備MNP去中移動3G數據儲值卡先,Hello好似相對較難先MNP到。